• onze waardering

Recensie: I love unicorn food RECENSIE

Recensie: I Love Unicorn Food – Sandra Mahut

Je ziet ze tegenwoordig overal om je heen Unicorns, ook wel eenhoorns genoemd. Deze pastelkleurige fantasiebeestjes zijn populair bij jong en oud omdat ze zo kleurrijk en vrolijk zijn. Op deze trend heeft Sandra Mahut ingespeeld met haar boek I Love Unicorn Food. Dit kleine compacte boekje kent tweeëndertig  kleurrijke recepten, onderverdeeld in acht hartige en vierentwintig zoete recepten. Het boek begint met een inleiding over hoe je natuurlijke kleurstoffen kunt maken. Deze kleurstoffen zijn zo belangrijk omdat ze in vrijwel ieder recept gebruikt worden.

Dit boek doorbladerend werd ik bijzonder enthousiast van alle mooie en kleurrijke creaties. Altijd wilde ik al een mooie gelaagde taart maken. Het eerste recept uit I Love Unicorn Food dat ik uitkoos om te maken was dan ook de Unicorn taart. Deze taart bestaat uit vier lagen limoencake gevuld met een mengsel van botercrème en frambozen, getopt met botercrème en versierd met kleurrijke merengue en fondant.  Wat meteen opviel, was dat een lijst van benodigd keukengerei ontbreekt. Voordat je begint met een recept wil je wel weten of en zo ja, welke specifieke keukenspullen je nodig hebt zoals: ø16cm springvorm, thermometer en spuitzak met spuitmondjes. De beschrijving van het recept laat ook enigszins te wensen over. Zo is het recept onoverzichtelijk en lopen de verschillende componenten die je moet maken door elkaar en in elkaar over. Daarnaast is niet alles concreet beschreven: “Maak de ogen, oren en hoorn van de eenhoorn met rolfondant”. Hier staat niet bij hoe dat moet gebeuren. Wordt er bijvoorbeeld gebruik gemaakt van siliconen mallen of wordt dit met de hand uitgesneden en gerold en gevormd? Na een aantal uren was ik wel heel blij met het resultaat. De taart zag er prachtig uit en ik vond het ook jammer dat ik hem nu nog moest aansnijden. De taart was bijzonder zoet. De toevoeging van limoen in het cakebeslag en de frambozen in de botercrème maakten het geheel wat frisser. Dit was voor mij dan ook onmisbaar. De taart was lekker maar zag er bovenal geweldig uit.

Het tweede recept uit I Love Unicorn Food dat ik maakte, waren de regenboogtosti’s. Dit was een eenvoudige gekleurde tosti. Wat ik jammer vond, was dat je het groente- en fruit terug proefde in de kaas. Dit vond ik storend en niet passen bij de kaas. De tosti zag er weliswaar kleurrijk uit maar mij maak je toch echt meer blij met een normale tosti.

Sandra Mahut laat je met I Love Unicorn Food een heleboel zoete recepten zien, zoals: regenboogcupcakes, hemelsblauwe donuts en smoothie-ijslolly’s. Ze weet ook te verrassen door gezondere recepten voor onder andere: hummusdip, galaxy noedelbowl en galaxy soep neer te zetten. De meeste recepten ogen eenvoudig en kun je met weinig en toegankelijke ingrediënten op tafel zetten. Helaas wordt er geen lijst van benodigd keukengerei toegevoegd. Dat is niet handig, want je wilt toch weten wat je nodig hebt voor je begint. Als je wilt experimenteren met kleur en je kleine koter (of jezelf) een mooie creatie wilt voorschotelen dan is I Love Unicorn Food een geschikt boek.

Recensie: I Love Unicorn Food – Sandra Mahut

I love unicorn food

 • Auteur:

  Sandra Mahut
 • Verschenen:

  13 februari 2018
 • Uitgave:

  ISBN 9789023015772
  Uitgever Becht
  72 pagina's
 • Uitgever:

  Becht
 • Genre:

  Kookboeken
 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  In I love unicorn food staan kleurrijke unicorn-recepten voor trendy pastelkleurige eenhoorn-fantasiegerechten

  Unicorn food of eenhoorn-fantasiegerechten zijn drankjes en hapjes versierd met kleurrijke dips, spreads of stukjes fruit in mooie vormpjes. Alle gerechten zijn in pasteltinten en enorm fotogeniek: deze trend heb je daarom misschien al voorbij zien komen op Instagram of Facebook.

  In I love unicorn food staan meer dan 30 van deze prachtige en kleurrijke unicorn-recepten die ook nog eens heel lekker smaken. De recepten zijn heel geschikt om samen met kinderen te maken, er wordt alleen gebruik gemaakt van natuurlijke en eetbare kleurstoffen. Van zeemerminnentoast en regenboogsandwiches tot eenhoorncupcakes en -milkshakes: een boek vol verrassende zoete en hartige unicorn-recepten.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Boeken winnaars Pulitzerprijs 2021 bekend

 • Films en series waarvan je niet wist dat ze eerst een boek waren!

 • Disney's Beauty and the Beast prequel komt eraan met gedeelte van de originele cast

 • Een hart zo vurig - Brigid Kemmerer

 • Liever verliefd - Sophie Kinsella

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Zoek in artikelen