• onze waardering

Recensie: Kijk niet terug RECENSIE

Recensie: Kijk niet terug – Nora Roberts

In Kijk niet terug dringen drie schutters een winkelcentrum en de bioscoop binnen en schieten in het wildeweg om zich heen waarbij ze vele slachtoffers maken. Simone, 16 jaar, is een avondje uit met haar vriendinnen, maar omdat ze  op het toilet zit en ze direct het alarmnummer belt, worden de daders gedood en wordt erger voorkomen. Jaren later blijkt er iemand anders het brein achter de aanslag te zijn. Iemand die wraak wil nemen voor de mislukte poging. Wraak op iedereen die betrokken was bij het drama en er sterker uit is gekomen...

Nora Roberts is een auteur van formaat met ruim 220 titels op haar naam waarvan er ruim 500 miljoen exemplaren verkocht zijn. Ongetwijfeld heb je dus al eens een boek van Nora Roberts gelezen en als dit niet het geval is, heb je zeker iets gemist!

Roberts heeft namelijk de kracht om je vanaf de eerste pagina mee te nemen op avontuur. Haar verhalen zijn razend spannend, een tikkeltje mysterieus en tegelijkertijd ook romantisch. Daarnaast schrijft ze haar verhaal vanuit verschillende hoofdpersonen, maar doet ze dit op zo'n manier dat het heel natuurlijk aanvoelt. Geen moment is het verwarrend of vraag je je af hoe de verschillende relaties tussen de vele hoofdpersonen in elkaar zitten, want dit is gewoon duidelijk. Langzaam maar zeker ontvouwt het verhaal zich en worden er nieuwe personen en gebeurtenissen geïntroduceerd en ontrafel je als lezer het mysterie. De spanning wordt opgevoerd naar mate je dichter bij de ontknoping komt, maar ook daarna werkt Roberts het verhaal mooi af zodat je niet met een kater of een 'hoe zou het nu verder gaan' gevoel achterblijft.

Ook Kijk niet terug is weer een meesterwerk van Roberts hand en is zeker de moeite van het lezen waard. De eigenzinnige Simone en haar oma veroveren je hart net als politiecommissaris Reed Quartermaine. Naast het thema 'verwerking' speelt het opnieuw ontdekken van je eigen identiteit een grote rol in dit verhaal. De ontluikende liefde tussen deze twee hoofdpersonen is een kers op de taart, zonder dat het te zoetsappig wordt. Als tegenhanger voor de romantiek is er namelijk een voortvluchtige seriemoordenaar die gepakt moet worden voordat Simone, Reed en de mensen die ze liefhebben aan de beurt zijn. De seriemoordenaar is echter slim en het voelt als een race tegen de klok om de moordenaar op tijd te slim af te zijn.

Voor fans van Nora Roberts of het crime genre gemixt met een vleugje romantiek is Kijk niet terug het ideale boek om te lezen deze zomer! Je zult je tijdens het lezen ervan geen moment vervelen.

Recensie: Kijk niet terug – Nora Roberts

Kijk niet terug

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Simone, Mi en Tish zijn al sinds hun jeugd hartsvriendinnen. Na hun eindexamen zijn ze van plan gezamenlijk naar New York te vertrekken, voor nieuwe avonturen met z'n drieën. Maar eerst is het zomervakantie, en Mi en Tish proberen Simone te helpen om over haar gebroken hart heen te komen nadat haar vriendje het heeft uitgemaakt. Een bioscoopavondje lijkt hun de perfecte afleiding.
    Als Simone even naar het toilet is, hoort ze schoten vanuit de zaal. Ze belt meteen het alarmnummer, en door haar snelle reactie wordt nog erger voorkomen. Het incident kost vele levens, en voor de overlevenden zal niets ooit nog hetzelfde zijn. Ook de drie schutters zijn dood – maar zij waren niet het brein achter het plan. De echte dader is woedend, ontevreden met het resultaat, en zweert wraak…

     

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Erotische boeken die je gelezen moet hebben

  • 12 x romantische boeken

Zoek in artikelen