• onze waardering

Recensie: Buitenspel gezet RECENSIE

Recensie: Buitenspel gezet – Kyra Rutgers

In Buitenspel gezet verhuist Olivia met haar man en voetbaltrainer/coach Jay naar Cyprus. Daar belanden ze in het voetbalwereldje van voetbalclub FC Paphos. Olivia gaat veel om met de vrouwen van de bestuursleden van de club, Elena, Viktoria en Claire, en geniet van het luxeleventje dat ze leidt op het prachtige eiland Cyprus. Al snel merkt ze dat niet alles zo prachtig is, er zijn relatieproblemen en andere vrouwelijk onzekerheden die hun leven beheersen en dit houdt Olivia en haar vriendinnen erg bezig.

Auteur Kyra Rutgers kent het voetbalwereldje, omdat zij zelf de vrouw is van een voetbaltrainer, en dat zie je terug in het boek. De verhalen die je in de roddelbladen leest of op tv ziet over het leven van de voetbalvrouwen komen allemaal terug in deze roman. De schrijfster weet hier het leven van de voetbalvrouwen tot leven te brengen en realistisch te schetsen. Voetbalvrouwen Olivia, Elena, Viktoria en Claire leiden een luxeleven, hoeven niet te werken, maar houden van shoppen en genieten bij luxe strandtenten. Het beeld dat je van voetbalvrouwen hebt, wordt helemaal bevestigd in Buitenspel gezet.

Toch merk je in dit boek dat het leven van een voetbalvrouw niet alleen maar geweldig is. Je ziet in dit boek ook de andere kant van hun leven. De mannen zijn veel weg en druk met voetbalzaken en daardoor krijgen hun vrouwen minder aandacht. En in dit aspect zie je een verschil tussen de voetbalvrouwen, zo blijft Viktoria haar man trouw en probeert door vakantieplannen hun liefde weer op te laten bloeien, Claire zoekt liefde bij een ander en Elena is jaloers en zoekt continu ruzie met haar man als hij wel thuis is. Olivia is eigenlijk de meest ideale voetbalvrouw, maar zij is ook nog niet zo lang getrouwd en in verwachting van een kindje. Zij en Jay hebben een liefdevolle relatie en weinig problemen. Het is leuk om te lezen hoe elk stel omgaat met de relatieperikelen.

In het boek komen de verhalen van de verschillende voetbalvrouwen om en om aan bod. De hoofdstukken eindigen vaak met een cliffhanger en een paar hoofdstukken later lees je pas weer hoe het verder gaat. Op deze manier heeft de auteur de spanning in het boek gebracht, waardoor Buitenspel gezet een meeslepende roman is.

Dit verhaal speelt zich af op Cyprus, maar hier merk je niet heel veel van in het boek en dat is jammer, want Cyprus is een prachtig eiland. De mooie omgeving komt helaas te summier aan bod. Toch sijpelt er iets van de Cypriotische sfeer door in dit boek wanneer de voetbalvrouwen bij een prachtige luxe strandtent zitten met mooi uitzicht, of wanneer het gaat om het temperament van voetbalvrouw Elena. Doordat het verhaal niet gebonden is aan de locatie Cyprus is het daardoor verplaatsbaar naar elke plaats met een grote voetbalclub, waardoor dit verhaal herkenbaar wordt als het gaat om het imago van voetbalvrouwen van bijvoorbeeld het Nederlands elftal, of grote clubs, zoals Real Madrid of AC Milan.

Zoals de zomerse kaft al doet vermoeden is dit een heerlijk zomers verhaal en daarmee het perfecte vakantieboek voor als je naar de zon gaat.

Recensie: Buitenspel gezet – Kyra Rutgers

Buitenspel gezet

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Voetballen we niet mee? Dan lezen we toch over voetbal! In "Buitenspel gezet' van Kyra Rutgers verhuist Olivia met haar man en trainer/coach Jay mee naar Cyprus. "Buitenspel gezet' is een lekker boek voor aan het zwembad voor iedereen die wil meebeleven hoe de Sylvies en Sabia's van deze wereld zich bewegen, waarbij de alledaagse relatieproblemen en vrouwelijke onzekerheden het tegelijkertijd herkenbaar maken voor veel lezeressen. Kyra Rutgers weet hoe je feelgood doet.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

  • Toespijs - Judith Cyrus

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen