• onze waardering

Recensie: Van kleine spruit tot toffe peer RECENSIE

Recensie: Van kleine spruit tot toffe peer – Gees van Asperen

Van kleine spruit tot toffe peer van Gees van Asperen is een vrolijk kook-, kijk-, leer- en doeboek voor papa's en mama's (in spe), waarmee je kinderen samen met jou leren hoe leuk, gezond én lekker groente en fruit zijn, voor zowel de lichamelijke als geestelijke groei. Want de vraag "Hoe eet mijn kind elke dag voldoende groente en fruit?” is dé vraag die elke (aanstaande) ouder zich stelt. Het boek is ideaal voor drukke ouders: elk recept is gemaakt voor het hele gezin, inclusief baby. Zo blijft dit boek, ook lang na de babytijd, een inspiratiebron om dagelijks naar te grijpen.

Gees van Asperen is bekend van GoodBabyFood. Deze site richt zich op gezonde voeding voor kinderen onder de 12 jaar. Van kleine spruit tot toffe peer bevat telkens meerdere recepten met een ingrediënt. Zo kun je smullen van spruitjes. Dit in de vorm van een sapje, een soepje, een stampje en een couscous. Allen met een extra idee voor de kleine die Gees van Asperen liefkozend ‘babyhapje’ noemt.

Maar liefst 70 smakelijke recepten vullen het boek met ideeën voor jou, je partner en jullie baby. Heb je even geen inspiratie en wil je niet voor iedereen apart iets hoeven klaar te maken? Of wil je jullie kindje vast laten wennen aan ‘grote mensenvoedsel’? Dan is Van kleine spruit tot toffe peer een aanrader.

Gees van Asperen neemt je eerst mee in de juiste voeding voor een zwangere vrouw. De hoofstukken zijn ingedeeld in eten, drinken, spelen, doen, leren en trakteren. Voor ieder wat wils dus.

Van kleine spruit tot toffe peer is speels vormgegeven en een genot voor het oog. Ook de recepten zijn niet moeilijk en erg overzichtelijk.

Allereerst maakte ik een pompoen-venkelsoep. Een erg smakelijke variatie op de standaard pompoensoep. De venkel en kikkererwten geven de soep net dat beetje extra. Toch een kleine kanttekening is wel dat ik het gevoel heb een babyprakje te eten. Dit komt door de dikke soep en de variant voor de nieuwgeborene die verdacht veel op de soep zelf lijkt. Dit is natuurlijk ook wel een voordeel want het kost je geen extra werk. In totaal kost het maken van de soep je 25 minuten: weinig werk, maar vooral op laten staan en pureren. Ideaal dus voor een kersverse mama!

Het tweede recept is een ijsthee met rood fruit. Wie had er ooit gedacht dat je kindje thee mocht drinken. Wel lauwwarme thee dan uiteraard. De ijsthee smaakt tot mijn verrassing best goed. Uiteraard kan deze niet tippen aan de merkijsthee, maar al met al was het een verfrissende ijsthee met een lekkere smaak. Wel heb je suiker of honing nodig om het geheel wat drinkbaarder te maken, anders is de ijsthee toch wel wat bitter.

Voor vaders en moeders in spe zeker een aanrader. Zelf een maaltijd en een babyprakje voor jouw nieuwe spruit maken? En toch zelf nog een gezonde en makkelijke maaltijd? Van kleine spruit tot toffe peer is ideaal voor de kersverse mama en papa.

Recensie: Van kleine spruit tot toffe peer – Gees van Asperen

Van kleine spruit tot toffe peer

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Van kleine spruit tot toffe peer van Gees van Asperen is een vrolijk kook-, kijk-, leer- en doeboek voor papa's en mama's (in spe), waarmee je kinderen samen met jou leren hoe leuk, gezond én lekker groente en fruit zijn, voor zowel de lichamelijke als geestelijke groei. Want de vraag "Hoe eet mijn kind elke dag voldoende groente en fruit?' is dé vraag die elke (aanstaande) ouder zich stelt. Het boek is ideaal voor drukke ouders: elk recept is gemaakt voor het hele gezin, inclusief baby. Zo blijft dit boek, ook lang na de babytijd, een inspiratiebron om dagelijks naar te grijpen.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen