• onze waardering

Recensie: Staycation Guide RECENSIE

Recensie: Staycation guide – Anne de Buck

Tropische eilanden voor instagramwaardige kokosnootkiekjes, verre metropolen om bij in te checken op Facebook en LinkedIn aankondigingen dat je een maand niet bereikbaar bent wegens vakantie in een onbereikbare wildernis. Groter, duurder, verder. Zo lijken tegenwoordig vakanties toch vooral te moeten zijn. Leuk, maar wat veel mensen lijken te vergeten is dat het dichtbij net zo fijn kan zijn en dat er in je eigen land veel meer te ontdekken valt dan je denkt.

Met haar Staycation Guide herinnert travelblogger Anne de Buck (bekend van Your Little Black Book) haar lezers eraan dat je echt niet ver weg hoeft om je ver weg van de dagelijkse sleur te voelen. Nee, het plezier ligt vaak om de hoek, waar je het misschien niet verwacht. De Staycation Guide bevat maar liefst 22 bestemmingen. In Nederland maar ook in België, waar je echt eens heen moet want oh die steden, die biertjes, die sfeer ... Gent bijvoorbeeld, of Antwerpen, Brugge & Leuven. In ons eigen land bezocht Anne naast Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Groningen ook Middelburg, Zwolle, Nijmegen en nog veel meer én neemt ze je mee de veerboot op, naar Texel.

Iedere bestemming is opgedeeld in hoofdstukken: Stay, met tips voor overnachtingsadresjes (een hotel waar je een goudvis in een kom kunt huren bijvoorbeeld, hoe tof!), Food & Drink, met dé places to be voor de innerlijke mens (lezen met trek) Local Tips, waarin een local je de leukste tips geeft van zijn of haar stad (en waar je dan gelijk heen wilt). Shoppen, en als laatste de Bucketlist Tips (persoonlijk mijn favoriet) waarin de must-sees genoemd worden.

De opbouw van de gids, met korte tekstjes over de diverse adresjes doet denken aan die van de wat bekendere stedengidsjes, Anne de Buck is echter persoonlijker in haar schrijfstijl en dat geeft de gids een fijn authentiek gevoel. Fijn dat persoonlijke tintje! De Staycation Guide is ook wat groter dan de gemiddelde gids. Dat is misschien wat minder handig in je tas tijdens je stedentrip, maar de gids, met zijn mooie hardcover, is wel een stuk aantrekkelijker voor het oog.

Ik onderwierp de gids aan een echte test: een dagje Maastricht, een stad die ik heel goed ken, mét de Staycation Guide resulteerde in het bezoeken van nieuwe plekken. En tijdens een bezoek aan Zwolle, wat ik niet goed ken, leidde de Staycation gids naar de leukste plekjes en vormde zo een mooie leidraad om de stad te ontdekken. Een aanrader dus, deze gids van Anne de Buck, misschien de volgende druk met een disclaimer erin: lezen met gevaar voor het boeken van te veel leuke trips in eigen land!

Recensie: Staycation guide – Anne de Buck

Staycation Guide

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  In de Staycation guide neemt travelblogger Anne de Buck je mee naar de leukste steden in Nederland en België voor een weekend escape waarvoor je een keer géén vliegtuig hoeft te pakken. Ontdek ruim 300 hotspots om te logeren, shoppen en eten in steden van Maastricht tot Gent en van Antwerpen tot Groningen, of ga juist een weekend de stad uit om te logeren in het bos of aan het strand. Deze Staycation guide staat boordevol inspiratie voor een vakantie dichtbij huis. Inclusief een bucketlist vol tips van locals en influencers met de leukste dingen om te doen.

   

Meer info

Nieuwste artikelen

 • De 6 mooiste boekenwinkels van Nederland

 • Wauw: deze kinderen uit films zijn goed opgedroogd! 

 • 13 dingen die alle book lovers graag zouden willen horen

 • 11 keer beroemde ouders met beroemde kinderen

 • Column van de "eerlijke" recensie: Recensie Archer's Voice

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: Match

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

Zoek in artikelen