• onze waardering

Recensie: De deal RECENSIE

Recensie: De deal – Elle Kennedy

Hannah heeft al sinds een paar maanden een oogje op de knappe football-speler Justin. Ze heeft echter niet de moed om naar hem toe te stappen en hem mee uit te vragen. Helaas ziet Justin Hannah niet staan, omdat ze maar een doodnormale studente is, dus hoeft ze er ook niet op te rekenen om mee uitgevraagd te worden door hem. Totdat ze in de collegezaal kennismaakt met de knappe ijshockeyspeler Garrett. Garrett is gezakt voor zijn filosofietentamen, en als hij de herkansing niet haalt zal hij uit het team gezet worden. Hannah heeft totaal geen zin en tijd om Garrett bijles te geven, totdat hij haar een bijzonder aanbod doet: zij geeft hem elke dag bijles en hij doet alsof hij haar vriendje is, waardoor de aandacht van Justin wel zou worden gewekt. Tot haar eigen verbazing gaat Hannah hiermee akkoord, wat het begin zal zijn van een bijzonder ingewikkelde relatie.

De deal van Elle Kennedy volgt de studenten Hannah en Garrett. Hannah is een van de meest fijne personages in New Adult-boeken waar je ooit over gelezen zou hebben. Niet alleen is ze bijzonder slim, ze kan ook grappig en eigenwijs uit de hoek komen. Voordat Hannah akkoord ging met de deal, probeerde Garrett haar over te halen op de manier waarop hij simpele campusmeisjes het bed in krijgt. Dit werkte totaal niet bij Hannah, wat een teken voor de lezer is dat Hannah niet zomaar een meisje is. Ze heeft geen interesse meer in mannen, door een heftige gebeurtenis uit haar verleden. Je komt er niet direct achter wat er precies gebeurd is, waardoor je nieuwsgierig zal worden naar haar verhaal. In ieder geval is Hannah geen oppervlakkige studente. Ze is een meid die echt wat met haar leven wil doen. Doordat ze niet oppervlakkig reageert, wek je gedurende het lezen van De deal sympathie op jegens Hannah. Tot aan het einde, waar ze de lezer wellicht wat irriteert. Dat is het enige moment waarop je zou kunnen denken: Lieve Hannah, juist jíj zou toch beter moeten weten?!

Het is geen understatement om te zeggen dat Garrett de droomman is van iedere vrouw. Althans, dat is hij in de relatie met Hannah. Voor haar gedroeg hij zich als een onwijze player en joeg de ene na de andere puckbunny (ijshockey-taal!) in bed. Daar komt ook nog bij kijken dat hij – het zal eens niet – onwijs knap is. Maar hij zal de vrouwelijke lezers onder ons vooral weten te raken door zijn intelligentie. Je leest het goed: Garrett is niet alleen onwijs knap, de aanvoerder van het ijshockeyteam én goed in bed, hij is ook nog eens intelligent. Hij kan goed leren, waardoor ook hij niet dom en oppervlakkig overkomt. Alhoewel zijn leven perfect lijkt, is ook dit niet het geval. Zo overleed zijn moeder toen hij jonger was, en bleef hij alleen met zijn vader over. Beide hoofdpersonages hebben dus het een en ander meegemaakt in het verleden, waardoor dit boek op een gegeven moment niet alleen maar draait om de relatie tussen Hannah en Garrett.

Het verhaal zelf is wellicht wat voorspelbaar, maar het wordt vooral interessant gehouden door de personages in dit boek. Niet alleen de hoofdpersonages van dit boek zijn fantastisch, ook verschillende bijpersonages zoals de teamgenoten van Garrett en de vrienden van Hannah. Maar het is niet alleen het verhaal en de personages die het boek zo bijzonder maken, ook de schrijfstijl van Elle Kennedy en de manier van vertellen. Dit boek wordt namelijk verteld vanuit zowel het oogpunt van Hannah als van Garrett. Maar het is niet zo dat ze elkaar na ieder hoofdstuk omwisselen. Zo lees je bijvoorbeeld op het ene moment meer hoofdstukken achter elkaar geschreven vanuit het oogpunt van Hannah, en later weer meer achter elkaar vanuit het oogpunt van Garrett. Dit was vooral erg fijn, omdat je er hierdoor niet direct achter komt wat de ander denkt of doet. Verder wordt er gebruik gemaakt van een toegankelijke en vlotte schrijfstijl, iets wat helemaal in het straatje past van de setting van dit boek. Je leest namelijk over twintigjarigen die studeren aan de universiteit, en in hun taaltje wordt er ook geschreven.

De deal is een bijzonder fijn boek voor diegenen die houden van New Adult-boeken. Je zal, nee, je gáát verliefd worden op Garrett. Maar stiekem ook een klein beetje op Hannah, omdat ze zo’n fijne vrouw is. Er zijn nog meer delen in deze serie, en ik hoop dat deze snel vertaald worden!

Recensie: De deal – Elle Kennedy

De deal

 • Auteur:

  Elle Kennedy
 • Verschenen:

  1 mei 2018
 • Uitgave:

  ISBN 9789021409085
  Uitgever Q
  368 pagina's
 • Uitgever:

  Q
 • Genre:

  New Adult
 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (2 stemmen)
 • Omschrijving:

  Hannah Wells heeft een enorme crush op de knappe footballspeler Justin Kohl. Maar hoe kan ze ervoor zorgen dat hij haar eindelijk ziet staan?

  Garrett Graham krijgt te horen dat hij, als hij zijn filosofiegemiddelde niet snel verbetert, uit het ijshockeyteam gezet zal worden. Voor bijles laat hij zijn oog vallen op die sarcastische brunette die als enige van de klas een goed cijfer heeft gehaald voor het tentamen dat hij over moet doen.

  Hannah en Garrett maken een deal: zij geeft hem bijles, en hij doet alsof hij haar vriendje is. Dat kan niet misgaan… toch?

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Twisted Lies - Ana Huang

 • Koude harten - Gunnar Staalesen

 • De verborgen boekwinkel - Evie Woods

 • Legendes & Lattes - Travis Baldree

 • De Rode Woestijn - Paula Isphording

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: Match

 • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen