• onze waardering

Recensie: Een portret van Emily Price RECENSIE

Recensie: Een portret van Emily Price – Katherine Reay

Een portret van Emily Price is de tweede roman van auteur Katherine Reay. In dit tweede verhaal volgen we (hoe kan het ook anders) Emily Price. Emily repareert en restaureert eigenlijk alles wat stuk is. Als ze door haar baas naar een spoed klus in Atlanta gestuurd wordt, ontmoet ze Joseph en zijn broertje Benito. Ze voelt zich direct aangetrokken tot Ben en andersom is dat ook het geval. Nadat ze het restaurant van de oom en tante van Ben hebben opgeknapt, moet Ben weer terug keren naar Italië om daar het familierestaurant Coccocino te gaan leiden. Ben vraagt haar ten huwelijk en hoopt dat Emily met hem terug zal keren naar zijn thuis. Zal Emily daar dan eindelijk een thuis vinden, wat ze zelf nooit gehad heeft?

Je leest het verhaal vanuit Emily, doordat je weet wat ze denkt en voelt kun je je gemakkelijk in haar inleven. Emily is in het dagelijkse leven best wel onzeker, behalve in haar restauratie werk. Ze weet dat ze er goed in is en dat is erg fijn om te lezen. Haar connectie met Ben is ontzettend lief en vanaf het eerste moment weet je dat die twee voor elkaar gemaakt zijn. Ben is een charmeur en een romanticus wat natuurlijk perfect past in dit feelgood verhaal. Ondanks dat ze na twee weken al beslissen te trouwen, weet je dat de liefde wel goed zit, maar is liefde alleen genoeg?

Het verhaal van Een portret van Emily Price kwam iets wat langzaam op gang maar las wel erg prettig weg. Je leert Emily eerst heel goed kennen en pas na 1/3 van het boek vertrek je naar het heerlijke, zonnige en mooie Italië. De scenes zijn enorm sfeervol geschreven en je waant je echt op het Italiaanse platteland. Je ziet het helemaal voor je hoe Emily op de Vespa over de grindweggetjes rijdt langs de vele velden vol met zonnebloemen.

Het dorpje waar de schoonfamilie van Emily woont is echt een ons kent ons dorpje en iedereen heeft een reputatie hoog te houden. De familie Vassallo heeft iets geheimzinnigs en mede daardoor wil je door blijven lezen. Je wilt gewoon weten wat er nu precies allemaal gebeurd is in het verleden. Waarom woont Joseph in Atlanta en niet in Italië bij zijn familie? De auteur Katherine Reay weet dat geheimzinnige goed vast te houden door het verhaal heen. Ook de bijpersonages in Een portret van Emily Price zijn realistisch en passen stuk voor stuk perfect in het verhaal. Je voelt je onderdeel van de typisch Italiaanse en allesbehalve perfecte familie Vassallo. Hier en daar heb je echt te doen met de verschillende personages en wat ze meemaken.

Een groot pluspunt aan het verhaal was dat kunst als een subtiele rode draad door het verhaal heen loopt. Ook thema’s als jezelf vinden, loslaten van idealen, liefde en verlies heeft de auteur op een  mooie en subtiele manier door het verhaal heen verwerkt. De schrijfstijl van Katherine Reay is heel fijn om te lezen, het is vlot en vooral heel sfeervol. Het is geen verhaal waarin extreem veel dingen gebeuren, het is gewoon een heel fijn verhaal zoals het leven, dat is ook niet altijd even spectaculair, maar daardoor niet minder bijzonder en mooi.

Kortom, hou je van romantische, sfeervolle feelgood verhalen met een geheimzinnige familie geschiedenis en een vleugje kunst, die zich afspelen in het zonnige Italië, dan is Een portret van Emily Price zeker iets voor jou!

Eerder verscheen al van auteur Katherine Reay haar debuut roman Geachte mr. Knightley.

Recensie: Een portret van Emily Price – Katherine Reay

Een portret van Emily Price

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  'Een portret van Emily Price' van Katherine Reay is het perfecte vakantieleesvoer: een vrolijke feelgood roman die zich afspeelt in het zonnige Toscane.

  Emily Price houdt ervan om dingen op te knappen. Of het nu een beschadigde muurschildering is of het Italiaanse familierestaurant van haar nieuwe liefde Ben: Emily stort zich er met liefde op. Maar dan vraagt Ben haar ten huwelijk en vertrekt ze met hem naar Italië. Daar komt ze oog in oog te staan met haar kersverse schoonfamilie, bij wie zaken spelen die zich niet zo makkelijk laten repareren...

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Blauwdruk van geluk - Petra Kruijt

 • De legende ontwaakt - Helena Dahlgren

 • Dingen die we toevertrouwen aan de wind - Laura Imai Messina

 • Tong - Marly van Otterloo

 • Kerst op het eiland Skye - Kirsty Ferry

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Zoek in artikelen