• onze waardering

Recensie: Midnight jewel RECENSIE

Recensie: Midnight Jewel - Richelle Mead

In The Glittering Court volgden we het verhaal van Adelaide Bailey (eigenlijk Lady Elizabeth Witmore), een meisje dat haar luxe leven ontvluchtte om te ontsnappen aan een gedwongen huwelijk met haar neef. In Midnight Jewel volgen we het verhaal van één van haar vriendinnen, namelijk de Sirminicaanse Mira. Midnight Jewel is dus zeker geen vervolg op The Glittering Court, je leest namelijk over dezelfde gebeurtenissen maar dan vanuit Mira’s oogpunt. Daarnaast leer je ook haar verhaal, haar verleden en haar redenen om mee te doen aan The Glittering Court kennen.

In The Glittering Court vond ik Mira maar een erg geheimzinnig personage, en ik had heel veel vragen. Midnight Jewel geeft daar gelukkig antwoorden op! Als eerste kom je erachter waarom Mira zich aangemeld heeft bij The Glittering Court. Ze gaat namelijk op zoek naar haar broer, die is gevlucht naar Adoria. Ze hoopt hem in de Nieuwe Wereld terug te vinden als ze een huwelijkskandidaat probeert te strikken. 

Mira is een heel ander personage dan Adelaide. Beide personages zijn sterk, maar op een totaal andere manier! Adelaide was sterk doordat ze ondanks alle tegenslagen toch voor de ware liefde koos. Hierdoor werd haar leven een stuk zwaarder dan dat ze gewend was. Mira is sterk omdat ze erg zelfstandig is en ze staat voor haar eigen standpunt. Anderen kunnen haar niet zo heel erg makkelijk beïnvloeden, ze doet gewoon wat ze zelf wilt.

The Glittering Court en Midnight Jewel zijn niet echt met elkaar te vergelijken. In Midnight Jewel gaat het veel meer de duistere, politieke kant op en verschijnen de piraten meer op het toneel. Waar The Glittering Court nog een beetje zoetsappig was, zit Midnight Jewel vol met actie en spanning! Dat maakt Midnight Jewel echt een boek dat je niet meer aan de kant kunt leggen! Gelukkig zat er in Midnight Jewel ook een beetje romantiek verwerkt. Dat is een mooie tegenhanger van de actie en spanning en maakt Mira een toegankelijker personage!

Natuurlijk is een gedeelte van de spanning en verrassing al van het verhaal af omdat je, door het lezen van The Glittering Court, al weet wat er gaat gebeuren. Toch weet Richelle Mead de lezer hier en daar te verrassen met plottwists die je niet aan ziet komen. Dit maakt het feit dat je het einde al weet minder erg. Daarnaast denk ik dat het ook leuker is om de boeken niet meteen na elkaar te lezen, maar er wat tijd tussen te laten zitten. Dan zijn de gebeurtenissen een beetje weggezakt en leest Midnight Jewel fijner weg!

Kortom, Midnight Jewel van Richelle Mead is een heerlijk ‘vervolg’ op The Glittering Court. Als je van het eerste deel genoten hebt dan ga je ook dit deel geweldig vinden. Het was heerlijk om weer een beetje tijd door te brengen met Adelaide, Mira en Tamsin! Ik kijk uit naar het laatste deel van deze trilogie, The Emerald Sea, waarin we meer te weten gaan komen over Tamsin!

Recensie: Midnight Jewel - Richelle Mead

Midnight Jewel

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Geen geheim is veilig voor mij.

  Mira is op de vlucht, op zoek naar een nieuw thuis. Ze heeft geleerd te overleven en niemand te vertrouwen. Ze meldt zich aan voor The Glittering Court, waar meisjes van lage komaf worden opgeleid tot nette jongedames, klaar om te trouwen. Mira heeft andere plannen. Tot ze de mysterieuze Grant Eliot ontmoet... Durft ze haar toekomst op het spel te zetten voor de meest onvoorspelbare man die ze ooit heeft ontmoet?

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Filmpjes van bekende films met bad lip reading!

 • Eddie Albert en de bonte beestenbende - Paul O'Grady

 • De slechte karakters in goede series

 • De stad in je hoofd - Tessa de Loo

 • Geloof mij nooit - Loes den Hollander

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: Match

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

Zoek in artikelen