• onze waardering

Recensie: Elke dag Marta RECENSIE

Recensie: Elke dag Marta – Marta Majewska

Moeilijke maandag, doordeweekse dinsdag, kidswoensdag, bff-donderdag, couch potato vrijdag, stoefzaterdag en lazy brunchzondag zijn de hoofdstukken uit het kookboek Elke dag Marta. Marta Majewska kun je  kennen van haar blog “Everydaymarta” en haar eerder uitgebrachte kookboeken Limonade  en Fourplay. In dit boek vind je recepten voor alle dagen en eetmomenten van de week. Begin je maandag bijvoorbeeld met een coffee smoothie, maak op woensdag samen met je kinderen pizza’s met ‘pick it yourself’-toppings en eindig de week op zondag met een brunch met een wortelcake met quinoa. Deze ruim honderdvijftig pagina’s tellende paperback bevat naast de vele recepten ook keukenhacks. Hoe maak je bijvoorbeeld een gepocheerd ei, cadeautjes uit eigen keuken en de mooiste Instagram foodsnaps?

De uit twee pagina’s bestaande recepten zijn voorzien van prachtige foto’s en een lijst van benodigdheden en bereidingswijze. De benodigdheden zijn beperkt, zeer toegankelijk en goed te verkrijgen. Een bereidingstijd ontbreekt bij de recepten, maar uit het doorlezen van de recepten is wel op te maken dat de meeste recepten eenvoudig zijn en binnen mum van tijd op tafel staan. Dit boek heeft een frisse en rustige uitstraling. Daarnaast weet dit boek mij te boeien door de persoonlijke twist van schrijfster Marta door haar gezinsfoto’s en mooie, soms ook hilarische quotes:“If no one has told you yet today, you deserve endless amounts of pizza and love and you have a great butt!”.

Het eerste gerecht uit Elke dag Marta dat ik kookte, was “Kluski lane”, ook wel Poolse poured noodles met een snelle tomatensaus voor een moeilijke maandag. Dit pasta achtige recept kun je met weinig ingrediënten binnen enkele minuten op tafel zetten en is ondanks de eenvoud nog lekker ook. Je kan dit recept naar smaak natuurlijk nog opleuken met extra groente, kaas maar ook met vlees of vis.

Het tweede recept uit Elke dag Marta dat ik maakte, waren appelnacho’s. Hierbij bestrijk je appelschijfjes met toppings van granola, noten, kokos en pindakaas en chocolade. Deze snack is eenvoudig te maken en weer eens wat anders. Daarnaast kun je deze snack zo gezond of ongezond maken als je zelf wilt door te spelen met verschillende toppings. Het is een leuke en lekkere manier om een appel te eten.

Elke dag Marta is een boek met recepten voor lekker eten waar iedereen gek op is. In ons drukke en hectische bestaan kan het een uitdaging zijn om het hele gezin inclusief kinderen wat lekkers en gezonds voor te schotelen. Marta Majewska weet hier met haar boek Elke dag Marta wel raad mee. De recepten in dit boek zijn veelzijdig, eenvoudig, lekker en snel en zullen een breed publiek inclusief kinderen aanspreken.

Recensie: Elke dag Marta – Marta Majewska

Elke dag Marta

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Mijn motto is: add a little confetti to each day! Daar hoort natuurlijk eten bij dat ik graag deel met mensen die me lief zijn. En elke dag van de week heeft zo zijn uitdagingen ... Op moeilijke maandag hou ik het snel en makkelijk, maandag as such is al erg genoeg. Ook op doordeweekse dinsdag kies ik voor simpel en lekker. Kidswoensdag - de naam zegt het zelf: samen knoeien en hopen fun. Op BBF-donderdag schuiven de vrienden mee aan en op couch potato vrijdag plof ik schaamteloos met lekkers in de sofa. Indruk maken = stoefzaterdag en more is more op lazy brunchzondag. Als extraatje deel ik mijn keukenhacks met jullie, want sharing is caring, toch?

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Blauwdruk van geluk - Petra Kruijt

 • De legende ontwaakt - Helena Dahlgren

 • Dingen die we toevertrouwen aan de wind - Laura Imai Messina

 • Tong - Marly van Otterloo

 • Kerst op het eiland Skye - Kirsty Ferry

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Zoek in artikelen