• onze waardering

Recensie: Onyx RECENSIE

Recensie: Lux 2 – Onyx – Jennifer L. Armentrout

Door een samenloop van omstandigheden zijn Katy en Daemon voor altijd met elkaar verbonden geraakt. Het was al duidelijk dat ze dit niet voor eeuwig geheim konden houden, maar het MvD heeft er veel eerder lucht van gekregen dan verwacht… Wanneer er een nieuwe jongen in het stadje komt wonen, begint Katy meer en meer naar hem toe te trekken. Deze nieuw jongen, Blake, doet haar het hele alien-achtige gebeuren vergeten. Maar is Blake wel te vertrouwen? En wat gebeurt er als het MvD echt in actie komt?

Onyx, het tweede deel van de Lux-serie van Jennifer L. Armentrout, gaat verder waar het vorige deel is geëindigd. Alhoewel de lezers (en Katy) in het eerste deel vrij goed op de hoogte worden gesteld van de wereld waar Daemon en Dee en de andere aliens in leven, gaat Onyx nog meer in op deze nieuwe wereld. Er blijkt namelijk nog meer te spelen in deze wereld dan dat we in deel een te lezen krijgen, wat Onyx onwijs interessant maakt. Het volgt dus niet enkel het verhaal van Katy, ook krijg je als lezer veel meer informatie over de wereld zelf. Dit maakt dat je je als lezer nog meer thuis zult gaan voelen in deze wereld, omdat het op zo’n realistische manier wordt beschreven.

Katy heeft besloten om afstand te houden van Daemon. Niet alleen om haarzelf in veiligheid te brengen, ze wil tevens niet dat er iets met Daemon gebeurt. Wanneer ze op een gegeven moment veel optrekt met Blake, voelt dit een beetje geforceerd aan. Gedurende het lezen krijg je het gevoel dat Katy enkel met Blake optrekt om Daemon te doen vergeten, wat natuurlijk totaal niet eerlijk is tegenover Blake. Daarnaast merkte je dat Katy over andere zaken ook verkeerde beslissingen nam. Op het gebied van de juiste keuzes maken kan Katy dus nog veel leren! Het is te hopen dat haar karakter in de loop van de serie zich meer ontwikkelt, zodat de lezer niet het gevoel krijgt dat we over een dom en naïef meisje aan het lezen zijn. Een ander nadeel aan dit boek is dat Katy niet veel meer met Dee optrekt, terwijl Dee een van de fijnste personages was uit het vorige deel. In dit deel wordt er te veel nadruk gelegd op de nieuwe jongen, Blake. Katy spendeerde of haar tijd met Blake, of met Daemon, of alleen. Als lezer mis je Dee erg in het verhaal, omdat Dee vaak de enthousiasteling was waar de energie vanaf stroomde.

Wat wel erg fijn is aan Onyx, is het dat het boek erg luchtig is geschreven door Jennifer L. Armentrout. Hierdoor duurt het niet lang om in het verhaal te komen, en lees je het boek gemakkelijk door. Echter is het niet alleen de schrijfstijl van Jennifer L. Armentrout wat het boek lekker wegleest, dit boek is ook nog eens een stuk spannender dan Obsedian, het eerste deel van deze serie. Obsedian kan vooral worden gezien als introductieboek van de nieuwe wereld van deze serie, terwijl er in Onyx juist mysteries worden ontrafeld en verschillende ontdekkingen worden gedaan. Het boek eindigt met een onwijs grote cliffhanger, waardoor je niet kan wachten om het derde deel te lezen.

Onyx is een fijn tweede deel in deze serie, waarbij er nog meer duidelijk wordt gemaakt van deze nieuwe wereld. Alhoewel Katy als personage niet altijd te begrijpen was, zal je niet kunnen wacht om aan het derde deel te beginnen!

Recensie: Lux 2 – Onyx – Jennifer L. Armentrout

Lux - Onyx

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  'Onyx' is het tweede deel van de vijfdelige fantasyserie 'Lux' van Jennifer L. Armentrout. Katy valt in dit boek tegen beter weten in steeds meer voor Daemon, terwijl het juist van het grootste belang is dat niemand weet dat zij met elkaar verbonden zijn. Dat zou namelijk haar dood worden. En die van Daemon net zo goed, trouwens. Ze moet tegen hem liegen om bij hem uit de buurt te blijven, hoe zwaar haar dat ook valt. 'Onyx' gaat meteen verder waar het vorige deel van Jennifer L. Armentrouts 'Lux'-serie 'Obsidian' ophield. Hierna volgen nog drie delen.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Chicklit.nl feelgood boek van het jaar 2022: dit is de top 3

 • Chicklit.nl Young Adult boek van het jaar 2022: dit is de top 3

 • Chicklit.nl fictie boek van het jaar 2022: dit is de top 3

 • 11x de leukste kerst chicklits

 • Zolang de citroenbomen bloeien - Zoulfa Katouh

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • YA fantasy boeken series

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

Zoek in artikelen