• onze waardering

Recensie: Sam Breker en het gevecht van de superschurken RECENSIE

Recensie: Sam Breker en het gevecht van de superschurken – Michael Fry

Bij uitgeverij Unieboek het Spectrum verscheen onlangs het boek Sam Breker en het gevecht van de superschurken van Michael Fry. Deze graphic novel vertelt het verhaal van de 12-jarige Sam Breker. Hoewel Sam komt van een familie van superschurken, heeft hij moeite om slecht te zijn. Hij is namelijk een enorme goedzak. Hij eet zijn spruitjes altijd op, rent nooit met een schaar in zijn handen en zorgt dat hij niet vies wordt. Wat zijn ouders ook proberen om van Sam een schurk te maken, het mislukt altijd. Daarom wordt hij door zijn ouders naar de superschurk Smeerkees gestuurd in de hoop dat Sam eindelijk een superschurk wordt.

In het begin vindt Sam het vreselijk om in de leer te moeten gaan bij Smeerkees. Zoals zijn naam al doet vermoeden is hij namelijk altijd vies en laat hij overal viezigheden achter. Desondanks ontdekt Sam na een tijdje dat hij toch wat kan leren van Smeerkees. Voor de jonge kinderen zal het zeer grappig zijn om te zien hoe Sam Breker leert hoe hij een superschurk moet zijn. Hij moet bijvoorbeeld werken aan zijn schurkachtige lach en oefenen hoe je als superschurk een monoloog moet houden. Allerlei dingen die vanzelfsprekend zijn voor een slechterik, maar niet zo vanzelfsprekend is voor een goedzak als Sam.

Wat ook heel vermakelijk is om te zien was het contrast tussen Sam en Octavia en ook hun vriendschap. In tegenstelling tot Sam komt Octavia uit een familie van superhelden, maar zij is allesbehalve een superheld. Ze is slecht en moet van haar ouders leren hoe ze goed moet zijn. Sam en Octavia zijn dus de uitersten van elkaar, maar dat maakt hun vriendschap juist heel leuk om over te lezen.

Het verhaal wordt aangevuld met losse tekeningen en korte strips vol humor die door Michael Fry zelf zijn gemaakt. Vanwege de grote hoeveelheid tekeningen en strips, de kleine hoeveelheid tekst en de korte hoofdstukken is dit boek ideaal voor kinderen die een beetje moeite hebben met lezen, maar ook andere jonge kinderen zullen dit humoristische boek zeker met plezier lezen.

Als je op zoek bent naar een verhaal met superhelden en superschurken, een enorme dosis humor en hilarische tekeningen, zit je met Sam Breker en het gevecht van de superschurken goed. De doelgroep, kinderen rond de leeftijd van 10 jaar, zullen namelijk smullen van de avonturen van Sam. De oudere kinderen en volwassen lezers kunnen dit boek echter beter laten liggen.

Recensie: Sam Breker en het gevecht van de superschurken – Michael Fry

Sam Breker en het gevecht van de superschurken

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Sam Breker komt uit een familie van wereldberoemde superschurken. En natuurlijk verwachten zijn ouders dat hij ook een superschurk wordt. Maar tot hun grote teleurstelling is Sam een enorme goedzak en vindt hij alle slechte en gemene plannetjes van zijn ouders vreselijk. Zijn ouders schamen zich voor hem en sporen hem aan klein te beginnen, maar Sam weigert zelfs met een schaar in zijn handen rond te rennen! Moedeloos worden ze ervan.

    Voordat zijn ouders kunnen accepteren dat hij een doorsnee burger wordt – BLEGH! – gaat Sam in de leer bij een van de grootste superschurken: Smeerkees. Hij is berucht, maar zijn speciale superkracht lijkt op het eerste oog nogal suf te zijn. Sam ziet het totaal niet zitten, maar dan ontdekt hij dat hij echt een boel van Smeerkees kan leren. Op een kwade dag moet hij kiezen tussen Smeerkees en de slechte bedoelingen van zijn familie. Wat doe je dan als door-en-door goede slechterik?

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen