• onze waardering

Recensie: De outcast RECENSIE

Recensie: De Outcast - Taran Matharu

Voordat we helemaal afscheid moeten nemen van de Summoner-serie, geschreven door Taran Matharu, kan je nog even genieten van een prequel: De Outcast. Hierin staan dus niet Fletcher en zijn vrienden centraal, maar iemand anders! Je volgt namelijk het verhaal van Fletcher’s leermeester Arcturus. Even iets heel anders dus dan de voorgaande trilogie.

In De Outcast komen we meer te weten over Arcturus’ jeugd. Hij heeft geen ouders en werkt als een knecht op de stallen wanneer hij ontdekt dat hij demonen uit een andere wereld kan oproepen. Al snel wordt hij naar de Vocans Academie gestuurd waar de verloren kunsten van oproepen, toverspreuken en demonologie worden onderwezen aan de edele kinderen van het rijk. Alleen is Arcturus helemaal niet van adel, maar een gewone burger. De edelen vinden dit maar niks en Arcturus heeft al snel heel veel vijanden. Gelukkig heeft hij zijn demon Sacharissa!

Doordat De Outcast als vierde deel is uitgegeven heb ik hem gelezen na de trilogie over Fletcher, terwijl het eigenlijk een prequel is en zich afspeelt voor deze boeken. In dit geval is dat helemaal niet erg! Omdat je de wereld al kent uit de eerdere delen wordt er met De Outcast nog meer diepgang aan het verhaal gegeven. Je begrijpt de strijd tussen de verschillende volkeren (elven, dwergen, summoners, gewone burgers) nog beter dan je al deed. 

Of je De Outcast beter voor De Nieuweling kan lezen durf ik niet te zeggen. Ik denk dat het allebei kan, maar misschien is het leuker om het pas te lezen na De Strijdmagiër, omdat je Arcturus dan al een beetje kent. Je bent dan zeker wel nieuwsgierig geworden naar zijn verhaal en naar wat hij allemaal heeft meegemaakt voordat hij leraar werd op de Vocans Academie.

Toch waren er punten die ik een beetje herkende uit De Nieuweling. Fletcher en Arcturus lijken namelijk een beetje op elkaar. Allebei zijn het gewone burgers die erachter komen dat ze demonen op kunnen roepen en gaan dan naar de Vocans Academie. Ze worden daar beiden niet echt geaccepteerd door de edelen en moeten strijden om zichzelf te bewijzen. Hier had voor mij iets meer vernieuwing in mogen zitten, iets meer originaliteit. 

Bovenstaande neemt niet weg dat ik genoten heb van De Outcast. Gelukkig heeft Taran Matharu op andere manieren originaliteit in het verhaal weten te werken, door bijvoorbeeld geheimen en complotten in het plot te verwerken waardoor de lezer steeds weer verrast wordt. De Outcast is dus zeker weer een verhaal vol met avontuur, demonen en overwinningen! Heerlijk om jezelf in te verliezen.

Heb jij van De Nieuweling, De Edele en De Strijdmagiër genoten? Dan mag je ook De Outcast niet missen. Het is echt een mooie toevoeging aan de serie en het leest weer heerlijk snel weg door de magische schrijfstijl van Taran Matharu! De Outcast is een mooie afsluiter van de Summoner-serie. En ik hoop dat Taran Matharu hierna zeker doorgaat met schrijven, hij heeft er in ieder geval een grote fan bij.

Recensie: De Outcast - Taran Matharu

Summoner 4 - De outcast

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Arcturus is een weesjongen die werkt als stalknecht als hij ontdekt dat hij in staat is om demonen uit een andere wereld op te roepen. Hij wordt naar de Vocans Academie gestuurd, waar de verloren kunsten van oproepen, toverspreuken en demonologie worden onderwezen aan de edele kinderen van het rijk. Arcturus is de eerste gewone burger die begaafd is met deze vaardigheid en dat bevalt de adel en de aanwezige machten allerminst. De jonge summoner maakt dan ook snel vijanden. Met niemand behalve zijn demon Sacharissa aan zijn zijde, moet Arcturus zichzelf bewijzen.

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: nieuwe recensenten

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: #Selfie

 • Ule

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen