• onze waardering

Recensie: Koken met Shane RECENSIE

Recensie: Koken met Shane – Shane Kluivert

In het kookboek Koken met Shane heeft Shane Kluivert (zoon van Patrick en Rossana Kluivert) zijn 40 favoriete recepten verzameld. Het gaat om recepten voor ontbijt, snacks, avondeten en zoete recepten.

Shane start zijn kookboek met een persoonlijk voorwoord waarin hij aangeeft waarom hij koken leuk vindt en waar hij zijn inspiratie vandaan heeft gehaald. Het boek heeft een vrolijke vormgeving, met mooie foodfoto’s en veel verschillende kleuren. Ook is het kookboek heel overzichtelijk ingedeeld, waardoor je alles makkelijk kunt lezen en terugvinden. De recepten zijn heel uitgebreid afgebeeld en beschreven in dit kookboek. Zo is er een foto waar alle ingrediënten op staan weergegeven met daarnaast de ingrediëntenlijst, de bereidingstijd en voor hoeveel personen het recept is. Vervolgens is de bereiding stap voor stap in foto’s afgebeeld, met daarbij een beschrijving, waardoor je makkelijk en snel aan de slag kunt en weet wat je moet doen. De stappen zijn in dit kookboek erg uitgebreid weergegeven en dat is prettig voor de (jonge) kok.

Tussendoor geeft Shane Kluivert ook tips bij de recepten, soms geeft hij aan welke producten je het beste kunt kopen voor het recept of het gaat om variatietips, zodat je ook nog eens een variant van het recept kunt maken. Hoewel Shane nog maar 10 jaar is, zijn de recepten behoorlijk volwassen, lekker, makkelijk en gezond. Toch zie je af en toe dat de schrijver van dit kookboek jong is, door zijn versiertips bij de milkshake (koekjes, donuts en spekjes) en de regenboogcupcakes in het kookboek. Dit maakt het kookboek afwisselend en uniek.

De recepten zijn heel verschillend, zo bevat het kookboek een recept voor Friese wentelteefjes met fruit, Spaanse tortilla met gegrilde paprika en rijst met kouseband en kip. Om het kookboek te testen heb ik de “Op de huid gebakken zalm met caponata” gemaakt. Door de duidelijke ingrediëntenlijst met bijbehorende foto’s wist ik precies wat ik nodig had. Toen ben ik aan de slag gegaan en heb ik de stappen uit het kookboek heel precies gevolgd. Het is fijn dat de stappen ook op de foto’s te zien zijn, want op deze manier weet ik precies wat ik moet doen. Een plaatje zegt vaak meer dan een stuk tekst. Met 25 minuten had ik een heerlijk groentegerecht met een lekker stuk zalm! Binnen de beloofde bereidingstijd en het eindresultaat zag er precies zo uit als op het plaatje en het smaakte heerlijk!

In het kookboek zijn ook ontbijtrecepten te vinden. Voor een snel ontbijt is het heerlijk om een smoothie te maken. In Koken met Shane staat een recept voor een groene smoothie met mango, dus ging ik daarmee aan de slag. Dit simpele recept bevat melk, spinazie, banaan, mango en appel. Dit stop je in de blender en je hebt een heerlijke gezonde smoothie, waarmee je de dag heerlijk kan beginnen!


Het kookboek Koken met Shane is, zoals de ondertitel al zegt, geschikt voor kinderen en ouders. De recepten die in het kookboek staan, zijn lekker voor iedereen en door de stapsgewijze bereiding en de vele foto’s is dit kookboek zeer geschikt voor koken met kinderen. Op deze manier kun je kinderen op een leuke manier betrekken bij het koken.

Recensie: Koken met Shane – Shane Kluivert

Koken met Shane

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    In Koken met Shane deelt Shane Kluivert zijn 40 favoriete recepten

    Shane Kluivert laat met zijn populaire YouTube-kanaal 'Koken met Shane' zien dat hij naast voetbalheld ook een echte keukenprins is. In zijn eerste kookboek Koken met Shane vind je zijn 40 favoriete recepten. Lekker, snel, stap-voor-stap: jong én oud kunnen dit thuis makkelijk maken. Geschikt voor kids, papa's en mama's dus, maar ook voor non-keukenprinsen van 18+. Het leukste kookboek voor fans van Shane Kluivert en liefhebbers van lekker en gezond eten.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

  • Net goed – Tjibbe Veldkamp

  • Zusje van mij - Mikaela Bley

  • Toen de maskers kwamen - Jennifer Dugan

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen