• onze waardering

Recensie: Ik weet niet of ik van je houd RECENSIE

Recensie: Ik weet niet of ik van je houd – Christina Lauren

In Ik weet niet of ik van je houd komt Holland onverwacht in haar eigen droom terecht: getrouwd zijn met de knappe straatmuzikant Calvin waar ze al maanden stiekem een oogje op heeft. Calvin is alleen geïnteresseerd in de verblijfsvergunning die hier aan vast zit…. Of toch niet?

Wat een heerlijk boek is Ik weet niet of ik van je houd van schrijversduo Christina Lauren. Van het begin tot het einde weet het verhaal te boeien en het is onmogelijk om het weg te leggen. Zorg dus dat je de tijd hebt om het in één keer uit te kunnen lezen. Je kunt niet anders dan de onzekere maar o zo lieve Holland Bakker in je hart sluiten. Veel van de situaties waarin ze verzeild raakt zijn erg herkenbaar. Veel vrouwen kennen het gevoel verliefd te zijn op die onbereikbare, mysterieuze droomman. En zeker de onzekerheid over eigen kunnen en uiterlijk zal veel vrouwen niet vreemd zijn. Maar ook de zoektocht naar wat te willen in het leven is iets wat iedereen in meer of mindere mate wel tegenkomt. Dit maakt het gemakkelijk meeleven met Holland en zelfs bijna begrijpen dat ze voorstelt om met een wildvreemde te trouwen.

Het verhaal van Ik weet niet of ik van je houd komt in eerste instantie wat ongeloofwaardig over. Want welke vrouw met enig verstand stelt nou voor om te trouwen met iemand die ze nauwelijks kent? Maar Christina Lauren weet dit in zo’n vorm te gieten dat het eigenlijk niet meer dan logisch is dat dit zo gebeurd. De grote lijn van het verhaal is voorspelbaar en volledig passend bij dit genre en zorgt voor een extreem feelgood sfeertje. De manier waarop de hoofdpersoon bij haar happily ever after komt is erg origineel. Deze combinatie is precies wat dit boek zo fijn maakt.

Naast het hoge entertainmentgehalte van dit boek zitten er ook meerdere wijze lessen in verwerkt. Zo leert Holland beter voor zichzelf opkomen en niet meer de bijrol te spelen in haar eigen verhaal. Juist door uit haar comfortzone te stappen leert ze zichzelf (en sommige mensen om haar heen) beter kennen en vooral ook waarderen. Naast de liefde vindt ze ook de passie in haar droomcarrière weer. Aan het einde van het boek is ze op de goede weg maar nog niet helemaal waar ze zou willen zijn. Dit maakt het geheel realistisch en passend bij de rest van het verhaal.

Niets dan lof voor dit geweldige boek van Christina Lauren. Het maakt zeker nieuwsgierig naar andere boeken van dit schrijversduo bestaande uit Christina Hobbs en Lauren Billings. Na dit boek heb je er gegarandeerd een favoriete schrijver bij. Ik weet niet of ik van je houd is een echte mustread voor liefhebbers van romans en chicklit.

Recensie: Ik weet niet of ik van je houd – Christina Lauren

Ik weet niet of ik van je houd

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (2 stemmen)
 • Omschrijving:

  Leidt een toevallige ontmoeting tot ware liefde?

  Holland heeft een heimelijke crush op de aantrekkelijke straatmuzikant Calvin. Ze helpt hem met een auditie voor een musical en mooie kansen liggen voor hem in het verschiet. Maar dan blijkt dat zijn studentenvisum verlopen is en hij illegaal in het land verblijft…

  Holland biedt impulsief aan met hem te trouwen, zodat hij in Amerika kan blijven. Calvin weet niets van haar gevoelens en ze worden, puur vriendschappelijk, huisgenoten. Of houden ze elkaar voor de gek en is het zakelijke huwelijk misschien het begin van een minder zakelijke liefde?

Meer info

Nieuwste artikelen

 • De dochter die goed wilde doen - Corine Hartman

 • Sensation Island - Thysia Huisman

 • Alle weetjes over Taylor Swift - Arie Kaplan

 • Harteloos - Elsie Silver

 • Dochter van twee werelden – Sarah Lark

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: Match

 • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen