• onze waardering

Recensie: Superveg RECENSIE

Recensie: Superveg – Celia Brooks

Dat elke dag vlees eten helemaal niet meer hoeft weten we natuurlijk allang, maar hoe creëer je dan superlekkere maaltijden zonder vlees? In Superveg geeft Celia Brooks je genoeg tips en tricks om de lekkerste vegetarische gerechten te maken. Natuurlijk staan er ook genoeg recepten in om te proberen als je even inspiratieloos bent.

Superveg ziet er zowel van de buitenkant als de binnenkant rustiek en rustig uit. Groen en grijstinten wisselen elkaar af. Dit geeft het boek een rustige en overzichtelijke uitstraling. Celia heeft 25 groenten uitgekozen die je genoeg voedingsstoffen geven. Zo kan je recepten vinden met een zoete aardappel, maar ook met sla, spinazie en ui. De groenten zijn onderverdeeld in knol- en bolgewassen, kiem- en bladgroenten en vleesvruchten.

Elk recept begint met een stukje uitleg. Dit kan gaan over hoe het recept in elkaar zit, hoe ze het bedacht heeft of wat er speciaal is aan de ingrediënten. Daarna volgt de titel van het recept met verschillende specificaties. Wat ik zelf heel handig vindt is dat je in een oogopslag kan zien of het recept glutenvrij, caloriearm, zuivelvrij of veganistisch is. Ook notenallergie wordt benoemd. Dit is een heel groot pluspunt! De recepten staan vervolgens duidelijk uitgelegd met een ingrediëntenlijstje en een stappenlijstje. Ook leuk zijn de tips en opties die gegeven worden.

Wat ik zelf een minpuntje vindt is dat bij niet elk recept een foto staat. Hierdoor krijg je geen uiteindelijk beeld van hoe het resultaat eruit hoort te zien, en kan je ook niet controleren of je brouwsel er een beetje goed uitziet.

Dan op naar mijn eigen proeverij. Als eerste heb ik citroenspinazie met pasta geprobeerd. Het recept is vrij makkelijk en erg lekker. Door de hoeveelheid citroen is het gerecht lekker fris, als je echter niet van citroen houdt kan je het beter laten staan.

Als tweede maakte ik muffins van waterkers en pijnboompitten. Ook dit recept is vrij makkelijk, maar het resultaat vond ik minder. De combinatie van waterkers en pijnboompitten is erg lekker, zonder de extra serveertip, Griekse yoghurt, verveelt het echter snel. Naar mijn mening heeft dit recept dit dan ook echt nodig.

Superveg van Cecilia Brooks krijgt van mij vier hartjes.

Recensie: Superveg – Celia Brooks

Superveg: 25 gezonde groenten

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Groente is al lang geen bijgerecht meer. Of je nu vegetariër bent of vaker vlees of vis achterwege wilt laten, dit boek geeft meer dan 100 recepten met daarin een hoofdrol voor de 25 meest gezonde groenten. Ieder gerecht gaat uit van de voedzame kracht en smaak van het specifieke ingrediënt.
    Verwerk wortel in een salade met sinaasappel en tahini of in een stoofpot met bruine bonen en abrikozen. Bak een knolselderij in zoutkorst of in een lasagne met cashewnoten. Witlof smaakt heerlijk in een pasta met salie en walnootpesto of in een salade met peer en blauwe kaas. Rode biet combineert niet alleen goed met hartig, maar ook met chocolade. Celia Brooks onderzocht de voedingswaarde van verschillende groenten en brengt met Superveg een ode aan groente. Haar gerechten zijn gezond, veelzijdig en bovendien geschikt voor de dagelijkse keuken, of je nu wel of niet vegetariër bent!

Meer info

Nieuwste artikelen

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

  • Net goed – Tjibbe Veldkamp

  • Zusje van mij - Mikaela Bley

  • Toen de maskers kwamen - Jennifer Dugan

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen