• onze waardering

Recensie: Trouwboekje RECENSIE

Recensie: Trouwboekje – Aaf Brandt Corstius

Het idee om Trouwboekje te schrijven is ontstaan door gebrek aan leesvoer over dit onderwerp, een gebrek waar schrijfster Aaf Brandt Corstius achter kwam nadat ze zelf ten huwelijk was gevraagd. De behoefte aan een overzichtelijk en volledig boekje met alles waar je aan zou moeten denken (en dat is véél) zorgde ervoor dat ze na haar trouwdag zelf de pen ter hand nam. Naast haar eigen ervaringen, heeft ze ook tips van diverse websites in het boekje opgenomen, net als die van haar cateraar en van enkele bruiloftsdeskundigen. Achterin vind je zelfs een register voor als je een bepaald onderwerp zoekt, en een lijstje met handige websites en apps. Alle tips en lijstjes worden afgewisseld met verhalen over haar eigen trouwdag, en de aanloop daar naartoe.

Als je zelf ooit getrouwd bent, of ceremoniemeester bent geweest van andermans huwelijk, dan is dit boekje één en al herkenbaarheid. En heb je die mooiste dag van je leven nog voor de boeg en je wilt niets over het hoofd zien en handige tips, dan is dit Trouwboekje een absolute aanrader. Ook als je – aldus Aaf – niet het type bent dat drie maanden voor de trouwdag op zoek gaat naar goede pennen voor het receptieboek. Van schoenenkeuze tot dieetwensen van gasten, van die ene nog ongerepte maar beeldschone locatie tot budgetdiamanten, van inkakmomenten tot het kopen van De Jurk, van a-charmant ondergoed tot het straplessmysterie, van catering tot oprotfrietje en van slechte speeches tot omgaat met social media: alles maar dan ook écht alles krijgt de volle aandacht in Trouwboekje.

Al lezend ontdek je dat Aaf Brandt Corstius nogal een people-pleaser is. Dat in combinatie met het feit dat ze – herkenbaar! – het héél moeilijk vindt om mensen om een gunst te vragen, maakt dat ze in haar Trouwboekje rekening houdt met werkelijk alles en iedereen. Dat gaat soms ver, maar aan de andere kant bestaat er daardoor volgens mij geen completer boekje over trouwen dan deze! Praktisch van aard is ze trouwens ook. En natuurlijk ontbreekt haar kenmerkende humor beslist niet, zodat je al met al op gortdroge teksten wordt getrakteerd. Aaf beschrijft wat iedereen denkt en zich afvraagt, maar bijna niemand daadwerkelijk hardop durft te vragen of zeggen. Ze heeft de gave om vrij gangbare trouwkwesties zo op te schrijven dat het ineens totaal bizar lijkt. Een voorbeeldje: ‘Toch vinden veel stellen het prettig als hun gasten dingetjes over ze heen gooien als ze aan komen lopen’.  Ook het vergelijken van het maken van een tafelschikking met ‘Tetris, maar dan met emoties’ slaat de spijker op z’n kop. Als je kampt met trouwstress zal dit boekje je zeker helpen om te ontspannen en je zorgen even weg te lachen!

Trouwboekje heeft een heel trouw-achtige omslag, met gebruik van de kleuren wit en mint en goudkleurige letters is dit een prima kadootje aan iemand die zich net heeft verloofd. Het is trouwens ook erg leuk om zelf te lezen als je iemand kent die gaat trouwen, zodat je je goed kan verplaatsen in waar diegene zich zoal mee bezig houdt in de periode tussen aanzoek en jawoord.

Recensie: Trouwboekje – Aaf Brandt Corstius

Trouwboekje

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  De grappigste columniste van Nederland over de perfecte voorbereiding op je bruiloft

  Het leek zo makkelijk: een bruidsjurk, een locatie, die tweehonderd houten witte klapstoeltjes die overal op Pinterest staan, een ring, een jawoord en wat tranen. Maar hoewel ze net niet in een echte bridezilla veranderde in de aanloop naar haar bruiloft, bleek Aaf Brandt Corstius toch niet immuun voor de stress, de tranen, de ontroering en de oprechte gekte die zich kunnen voordoen tijdens het voorbereiden.

  Gelukkig kwam het op de dag zelf meer dan goed, en vond Aaf haar bruiloft zo leuk dat ze het best nog een keer zou willen doen. Dan volgt ze alle tips in dit boekje.
  De pers over de boeken van Aaf Brandt Corstius:

  "Hartveroverend onhandig en met veel gevoel voor drama en zelfspot.' NRC Handelsblad

  "Even geestig als droevig.' Het Parool

  "Hilarische en herkenbare avonturen.' Jan

   

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • Gezocht: nieuwe recensenten

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Ule

 • Gezocht: gast-recensenten voor Het lied van de wolken

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen