• onze waardering

Recensie: Giant Days - Nieuwe vrienden RECENSIE

Recensie: giant days nieuwe vrienden – John Allison

In Giant Days: Nieuwe Vrienden van John Allison maken we kennis met Susan, Esther en Daisy. Drie meiden die sinds een week kamergenoten zijn en voor het eerst gaan studeren. En dat gaat niet zonder slag of stoot. In deze graphic novel volgen we het (hilarische) studentenleven van deze drie meiden.

Wat een heerlijke graphic novel is Giant days: Nieuwe vrienden! Het boek is zo leuk dat je het in een ruk uitleest en niet kan wachten op het tweede deel in deze serie. Laten we bij het begin beginnen. De personages. Elk personage heeft zijn compleet eigen karakter, waardoor het boek een bonte verzameling van personages is. Zo hebben we Esther de Gothic die soms iets serieuzer met haar studie bezig mag zijn. We hebben Daisy, die wat onzeker is, een beetje zweverig en vooral op zoek naar zichzelf. En tot slot is er Susan. Ze is vrij down to earth en redt zich prima zolang ze de jongen McGraw maar niet tegenkomt met wie ze een verleden heeft. Daarnaast zijn er nog een aantal bijkarakters, maar elk karakter is interessant om over te lezen.

Giant days: Nieuwe vrienden was eigenlijk een webcomic waarvan er telkens een hoofdstuk op internet verscheen. In totaal bevat het boek de eerste 8 webcomics. Elk hoofdstuk is een webcomic en heeft daarom een duidelijk begin en eind, waardoor elk hoofdstuk een afgerond verhaal is. Wel zit er gedurende het hele boek en alle hoofdstukken een doorlopende rode draad die alle hoofdstukken aan elkaar vlecht. Je zou het boek dus makkelijk na een hoofdstuk weg kunnen leggen omdat je dan een afgerond verhaal hebt gelezen, maar eigenlijk wil je dit helemaal niet! Het boek is ontzettend verslavend en binnen de kortste keren is het uit.

Dit heeft ook te maken met de leuke dialogen en de hoeveelheid humor die in het verhaal verwerkt is. Een voorbeeld hiervan is het volgende:

“Esther: oké, het helpt me wanneer ik aan die gozer denk, snap je?

Daisy: Denk je veel aan hem?

Esther: best wel. Straks kan ik nooit meer liefhebben.

Daisy: O, heus wel! Echt waar! Probeer ’t eerst met iets kleins, een paperclip ofzo.”

Deze humor blijft gedurende het hele boek in de dialogen vervlochten, waardoor je meer dan eens met een lach op je gezicht dit boek leest.

Een graphic novel is geen grapic novel zonder de tekeningen. De tekeningen in Giant Days: Nieuwe vrienden zijn stuk voor stuk erg mooi en passen goed bij het hoofdstuk. Elk karakter heeft ook heel duidelijk zijn eigen stijl, hierdoor zijn de verschillende karakters niet alleen in hun manier van doen, maar ook in hun kledingstijl uniek.

Aan het eind van het boek staan ook een paar leuke extra’s. Zo zijn er een aantal eerste schetsen in verwerkt. Zo kan je zien hoe de stijl van de karakters veranderd is ten opzichte van de eerste schetsen (of juist niet) en is er ook alvast een voorproefje geplaatst van het tweede boek.

Giant Days: Nieuwe vrienden van John Allison is een heerlijke grapic novel die je, als je eenmaal begint, niet meer weg kunt leggen! Het boek zit boordevol humor, leuke personages, grappige dialogen en mooie schetsen. Binnen no-time is het boek uit en kan je niet wachten op het vervolg! Giant Days: Nieuwe vrienden krijgt van mij 5 hartjes.

Recensie: giant days nieuwe vrienden – John Allison

Giant days 1 - Nieuwe vrienden

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Susan, Esther en Daisy zijn huisgenoten. Al een hele week, en dat komt goed uit, want zonder Daisy en Susan was Esther allang één grote puinhoop geweest, en zonder Esther en Susan was Daisy nooit van haar kamer af gekomen. Susan redt zich overigens prima. Vindt ze. Zolang ze McGraw maar niet tegenkomt. Dit is het leven: doen alsof je volwassen bent, je eigen crappy beslissingen nemen en er wat van proberen te maken. Met je vrienden. En met humor.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen