• onze waardering

Recensie: Midlife kick RECENSIE

Recensie: Midlife kick – Helene van Herck en Ann Lemmens

Helene van Herck en Ann Lemmens zijn midlife-experts. In 2013 startte het tweetal het succesvolle online en offline platform Wifty, waarin een nieuwe kijk wordt gegeven op de nieuwe 50-plussen. Naast dialogen over diverse 50 plus onderwerpen en interviews met experts omvat Midlife Kick ook zwart wit portretten van bijzondere midlife kickers. Geen midlife crisis voor de dames van Herck en Lemmens, maar een midlife kick, een nieuw begin vol kansen.

De laatste tijd verschijnen er toenemend boeken over de overgang, het veranderende lijf en de nieuwe generatie vijftigers. Werd vroeger vijftig als oud beschouwd, tegenwoordig worden vooral de voordelen en kansen van de 50-plusser genoemd. Ook Midlife kick wil hierin een bijdrage leveren. En hoewel deze tendens natuurlijk op zich positief is en er niet genoeg informatie beschikbaar kan zijn schiet Midlife kick naar mijn mening het doel enigszins voorbij. De auteurs roemen alle pro's van het ouder worden en laten we wel wezen, dat is op zich natuurlijk op zich heel terecht. Fijn om alvast een aantal ingewikkelde thema's achter de rug te hebben en vanuit zekerheden te kunnen opereren. Echter, de voordelen die het duo in dit boek steeds weer benadrukt zijn wel wat eenzijdig. Zeker worden ook enkele lastige thema's besproken, echter de positiviteit staat toch steeds voorop. En nogmaals, dat schept een enigszins eenzijdig beeld. Daarbij komt dat de auteurs het steeds hebben over deugnieterij. Dat heeft in deze context toch een beetje iets flauws. Sommige vijftig plussers zullen zich hier wellicht in herkennen, maar niet iedereen zal zich hierin evenzeer aangesproken voelen.

Het boek op zich is vrij rommelig weergegeven. Mailwisselingen tussen de auteurs over verschillende thematieken zoals bewegen, genieten, het brein, lege nest euforie worden afgewisseld met expert views. Daarbij zijn er een aantal portretten van bekende Vlamingen opgenomen. Voor Nederlandse dames waarschijnlijk stuk voor stuk onbekenden. Ook het taalgebruik is af en toe uitgesproken Vlaams, wat de toegankelijkheid toch wat verminderd. Al met al is Midlife kick zeker geen boek om in een keer uit te lezen. En hoewel het positief is dat de auteurs, mede met behulp van hun online platform, de vooroordelen rondom ouder worden proberen te verminderen is Midlife kick teveel een samenraapsel van van alles en nog wat en weet hierdoor te weinig te boeien.

Recensie: Midlife kick – Helene van Herck en Ann Lemmens

Midlife kick

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Hélène Van Herck & Ann Lemmens zijn midlife-experts. Met een berg media-ervaring en heel veel goesting om de foute beeldvorming omtrent de nieuwe 50-plussers aan te pakken startten ze in 2013 het succesvolle online & offline platform Wifty. Met een open geest, de nodige sérieux en veel humor bekijken ze in MIDLIFE KICK alle aspecten van het nieuwe ouder worden.

  Midlife KICK, een boek over de kracht van het nieuwe ouder worden.

  Met dialogen over eindelijk jezelf zijn, het breindieet, lege-nesteuforie, schandalig genieten, back to the future, S.E.X., nog slimmer worden, friends with benefits, vagina-(re)animatie en het positiviteitseffect dat je zomaar cadeau krijgt.

  Met experts Dick Swaab, Edel Maex, Hans Van Dyck, Margriet Sitskoorn, Daan Roovers, Alain de Botton & The School of Life, Herman Depypere, Christa Eelen, Rudy Proesmans, Barbara Geusens, Thierry Hertoghe, Ann Beliën, Mark Nelissen, Patricia van Lingen, Vincent Grek, Stef Mintiens, Ann Cuyvers, Anouk Van Hoofstadt, Zaki, en wijze raad van Roman Krznaric, Richard Branson en Ruby Wax.

  Met zwart-witportretten* van 33 bijzondere midlife kickers door fotograaf Jean Van Cleemput, onder anderen Liesbeth Dillen, Nadine Wijnants, Myriam Thys, Clo Willaerts, Nikkie Van Lierop, Delphine Boël. (*zonder photoshop)

  Met heel veel deugnieterij.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Agent en Boef: Boevenstreken - Tjibbe Veldkamp

 • Brandende meisjes - C.J. Tudor

 • Onder de linde - Greetje van den Berg

 • Africola - Duncan Welgemoed

 • Het licht is hier veel feller - Mareike Fallwickl

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Zoek in artikelen