• onze waardering

Recensie: Bennie Tak aan de wandel RECENSIE

Recensie: Bennie Tak aan de wandel – Sander Meij

Bennie Tak is niet zoals de rest. Hij is geen saaie, luie wandelende tak die de hele dag stil wil zitten. Hij wil spannende dingen beleven, op avontuur gaan, zich nuttig maken, de wereld verkennen,… kortom alles wat zijn ouders net niet willen.

Wanneer ze door de nalatigheid van zijn ouders noodgedwongen moeten verhuizen naar een andere plek gaat Bennie op onderzoek uit in hun nieuwe woning. Al snel hoort hij vreemde geluiden en komt hij terecht op een gevaarlijke plek en de enige die hun kan helpen blijkt hij zelf te zijn. 

Bennie Tak is een simpele wandelende tak die door schrijver Sander Meij werd omgetoverd tot een rijk hoofdpersonage. Hij zet Bennie neer als zo veel meer dan een gewoon insect, maar behoudt tegelijk ook een link met de realiteit. Het is een moedige jonge wandelende tak die meer wil dan het saaie leven dat de rest van zijn gezin leidt. Hij wil avontuur en daar gaat hij dan ook naar op zoek.

Gedurende het verhaal ontmoet Bennie diverse andere insecten met elk hun kwaliteiten en eigenaardigheden. Het valt op dat Sander Meij de personages vermenselijkt maar hun belangrijkste trekjes als insect toch behoudt.

Het verhaal is geschreven in een aangenaam lettertype dat de perfecte grootte heeft voor kinderen en het wordt ondersteund door prachtige zwart-wit illustraties die ervoor zorgen dat het verhaal nog meer visueel wordt en je er als lezer nog sneller in op gaat.

Bennie Tak aan de wandel geeft ook de mooie boodschap mee dat je als persoon niet altijd moet doen wat de rest van je verwacht en dat het oké is om je eigen keuzes te maken en jezelf uit te dagen. Ook wordt aangetoond dat je talenten, hoe eenvoudig ze soms ook lijken, op een bepaald moment toch erg handig kunnen zijn. Deze jonge wandelende tak gaat zeker een positieve invloed hebben op de jonge lezers die met hem kennismaken en hun misschien zelfs inspireren.

Schrijver Sander Meij schreef echt een enorm mooi boek. De personages zijn bijzonder, de verhaalopbouw is aangenaam en alle elementen uit dit boek vormen samen een prachtig verhaal dat zonder twijfel erg aansprekend is voor jonge lezers.

Ik merkte dat verschillende volwassenen en kinderen uit mijn omgeving al naar de prachtige omslag van dit boek getrokken werden en ben er zeker van dat eens ze het verhaal over Bennie tak lezen, ze hem na het eerste hoofdstuk al in hun hart sluiten.

Bennie Tak aan de wandel krijgt van mij 5/5 hartjes. Dit verhaal heeft alle elementen om een goed kinderboek te vormen en samen met de prachtige illustraties is Bennie Tak aan de wandel werkelijk een topper. Deze kleine wandelende tak wekte mijn interesse en liet hem niet meer los tot het einde van het verhaal. Ik zie zo een reeks rond Bennie tak en zijn avonturen voor me!

Recensie: Bennie Tak aan de wandel – Sander Meij

Bennie Tak aan de wandel

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  De Takkies, een onaagepaste familie wandelende takken, leven in onmin met de buurt. Vader Tak probeert de hele tijd net zo stil als een echte tak te zitten en moeder Tak vult haar dagen het liefst met het drinken van energiedrank. Hun kinderen volgen het voorbeeld van hun ouders, behalve hun zoon Bennie: die wil niets liever dan erop uit om de wereld te ontdekken. Hij is toch niet voor niets een wandelende tak?

  Op een dag gebeurt er een ramp: de Takkies worden uit hun huis gezet en verhuizen noodgedwongen naar een verlaten vogelhuisje waar het niet pluis schijnt te zijn... Wanneer Bennie midden in de nacht iemand hoort roepen, gaat hij op onderzoek uit en komt terecht in een ondergronds koninkrijk. De inwoners vragen zijn hulp bij hun strijd tegen de rode mieren, een bezettingsmacht die het koninkrijk in een ijzeren greep houdt. Het is veel gevraagd van een kleine wandelende tak, maar Bennie is vastbesloten om samen met zijn nieuwe vrienden zijn beste pootje voor te zetten.

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • Recensie: Paradijsvogels

 • Recensie: Nachten in New York

 • Recensie: De moeder de vrouw

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen