• onze waardering

Recensie: De jongen die draken kweekte RECENSIE

Recensie: De jongen die draken kweekte – Andy Shephard

In De jongen die draken kweekte van Andy Shephard volg je het verhaal van Tomas. Tomas ontdekt een vreemde boom in de achtertuin van zijn opa. Opa wil de boom graag weg doen, maar Tomas ontdekt dat de boom geen gewone boom is. Deze boom geeft vruchten met draken er in! Geweldig natuurlijk, zo'n draak, maar Tomas komt er steeds meer achter hoe ingewikkeld het is om te zorgen voor een draak als je op school bent. Daarnaast is het ook heel moeilijk om geheim te houden dat je een fantastisch huisdier hebt! 

De jongen die draken kweekte is een fantasierijk verhaal. Het is zeer geschikt voor zowel stoere jongens, als meisjes. Zij zullen dit boek in één ruk uitlezen omdat de hoofdstukken kort zijn en dus goed te behappen. Daarnaast eindigen de meeste hoofdstukken met een cliffhanger waardoor je als lezer wilt weten hoe het afloopt. Hiermee heeft Andy Shephard een goede manier gevonden om het lezen bij kinderen te stimuleren. Het begin van De jongen die draken kweekte is erg grappig; het begint met het verschil tussen een komkommer en een draak. Dit omdat de opa van Tomas allerlei groenten en fruit wil gaan verbouwen in de tuin. Deze inleiding zet de toon voor de rest van dit boek. Het zit vol leuke grapjes en daarnaast wordt de lezer ook een aantal keer aangesproken om ‘’te kijken of je nog wel oplet’’. Hierdoor zal de lezer extra worden gegrepen door het verhaal. Daarnaast bevat De jongen die draken kweekte ook zwart-wit illustraties. Op elke pagina zitten kleine details, zoals een afgebrande bladzijde of een klodder drakenpoep. Op sommige pagina’s zijn illustraties te zien van wat er zich in het verhaal afspeelde. Hierdoor gaat het verhaal nóg meer leven en zal het kinderen nog meer aanspreken. De aanbevolen leeftijd voor dit boek is 4 - 8 jaar. Ik denk dat dit boek meer geschikt zou zijn voor kinderen vanaf 6 jaar. Dit omdat er moeilijke woorden in zitten en omdat het verhaal soms wat te abstract is voor jongere kinderen. 

Concluderend is De jongen die draken kweekte een fantasierijk verhaal voor stoere jongens en meisjes. Elk kind wat geïnteresseerd is in draken, zal dit boek in één keer uit willen lezen! 

Recensie: De jongen die draken kweekte – Andy Shephard

De jongen die draken kweekte

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Stel je voor dat je een plant vindt waaraan draken groeien...
    Als Tomas zijn grootvader in de tuin helpt, ontdekt hij een rare plant. Het ding staat in de weg en ze besluiten het de volgende dag uit te gaan graven. Maar als Tomas die avond het grappige fruit van de plant mee naar huis neemt, komt er een echt draakje uit. Tomas heeft nu zijn eigen draak: Fikkie!

    Tomas zegt tegen niemand dat hij een draakje heeft. Maar het houden van een draakje is nog niet zo makkelijk. Want wat eet zo'n diertje? Wat doe je aan die vlammen? En hoe houd je hem verborgen?

    En dan ziet hij dat aan de drakenfruitboom steeds meer vruchten groeien! Tomas wordt drakenkweker...

    Dit geweldige, vrolijke, avontuurlijke verhaal is rijk geïllustreerd door Sara Ogilvie. En gelukkig komen er nog twee boeken over Thomas en zijn draak, want wie dit boek uit heeft wil meteen méér lezen... én een eigen draakje.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

  • Zombies op school - Marieke Boeijen

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen