• onze waardering

Recensie: Een perfecte illusie RECENSIE

Recensie: een perfecte illusie – Annette van Luyk

‘Ik ben niet alleen beroofd van mijn spaargeld, maar ook, veel erger nog, van mijn zelfvertrouwen. Van mijn zelfrespect, mijn intuïtie en mijn waardigheid. Waar ging het mis?’

In Een perfecte illusie van Annette van Luyk lezen we het verhaal van Ellen. Ze is gescheiden en na een aantal jaren alleen te zijn, heeft ze zich ingeschreven op een datingsite. Ze komt op een gegeven moment in contact met John. Ze hebben innig contact en na een poosje hebben ze dan eindelijk afgesproken. Ook heeft ze hem meerdere keren geld toegestuurd om hem te helpen.

Als Ellen op Schiphol staat om haar date voor het eerst te ontmoeten, blijkt hij niet in het vliegtuig te zitten. Ze belt hem op, maar het nummer is onbekend...

Ellen besluit om achter haar bedrieger aan te gaan en beland in een gevaarlijke situatie. Zal Ellen weer heelhuids thuiskomen?

Een perfecte illusie is het debuutroman van Annette van Luyk. Ze heeft de hoofdpersonen op een levendige manier beschreven, waardoor je het gevoel hebt dat je de personen kent. Je leeft mee met Ellen en hoopt dat ze haar bedrieger te pakken krijgt. Ook krijg je achtergrond informatie van “John”, die eigenlijk Solomon heet, waardoor je inzicht krijgt in de persoon achter de maffiapraktijken.

Een perfecte illusie is een prachtige roman met veel spanning. Het leest vlot weg, waardoor je het boek moeilijk weg kan leggen. Je zit echter gelijk weer in het verhaal op het moment dat je er toch wat tijd tussen hebt zitten.

Het is mooi om te lezen hoe die maffiapraktijken tot stand komen en in zijn werk gaan. De zaak wordt echt uit alle kanten belicht, het verhaal zit goed in elkaar.

Het thema dat in dit boek beschreven wordt is erg actueel, hierdoor raak je betrokken bij het verhaal. Doordat de hoofdpersoon achter haar bedrieger aangaat, gaat het verhaal nog verder, dan alleen het bedrog zelf. Dit is een mooi element in het verhaal. De spanning wordt met de minuut groter.

Annette van Luyk heeft de lezer meerdere opties gegeven hoe het verhaal zou kunnen eindigen. En dan eindigt het alsnog met een verrassende plot, die je niet aan hebt zien komen. Er wordt uiteraard wel toegewerkt naar het eind, maar het kon nog alle kanten op gaan. Super goed gedaan! Hierdoor bleef de spanning in het verhaal.

Een perfecte illusie is een geweldig spannend boek met romantiek. Het verhaal is vlot geschreven en je zit van begin tot het eind op het puntje van je stoel. Het heeft veel verrassingseffecten, waardoor het niet voorspelbaar wordt. Op de voorkant van het boek staat: “voor de lezers van Suzanne Vermeer”. Annette van Luyk mag zich wat mij betreft inderdaad tot dit genre toeschrijven. Een super debuut wat smaakt naar meer!

Annette van Luyk krijgt met Een perfecte illusie van mij een dikke 4 hartjes! Ik ben erg benieuwd naar een volgend boek van haar.

Recensie: een perfecte illusie – Annette van Luyk

Een perfecte illusie

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (1 stem)
  • Omschrijving:

    In Perfecte illusie vraagt hoofdpersoon Ellen – gescheiden, kinderen het huis uit – zich, wanneer ze bedrogen uitkomt na een hevige online verliefdheid, af hoe ze zo dom heeft kunnen zijn om in te gaan op de avances van een vaag figuur op een datingsite. Gedesillusioneerd en bijna bankroet, besluit ze het er niet bij te laten zitten. Ze gaat op zoek naar de man die haar zo heeft belazerd. Dat brengt haar naar Ghana, Afrika, waar ze zich steeds verder verdiept in de praktijken van de "Sakawa-boys', jongens die op slinkse wijze Westerse vrouwen tot hun slachtoffer maken. Maar haar zoektocht is niet zonder gevaren…

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen