• onze waardering

Recensie: Droombestemmingen RECENSIE

Recensie: Droombestemmingen – National Geographic

National Geographic stelt nooit teleur. Met het nieuwe koffietafelboek Droombestemmingen in een prachtige hardcover editie toont National Geographic een reeks droomachtige bestemmingen op onze aardbodem die het bezoeken ervan wel echt waard zijn. Droombestemmingen is een erg mooie uitgave met dikke fullcolour pagina’s die een must is voor elke boekenkast. Hierin opgenomen zijn vijftig adembenemende bestemmingen zoals de Borobodur in Indonesië of de Atacamawoestijn in Chili, versierd met meer dan 200 foto’s en aangevuld met informatie en een stukje geschiedenis over deze plaatsen.

Na het openslaan van dit gewichtige boek vindt de lezer eerst een voorwoord van de programmadirecteur bij National Geographic Expeditions. Na nog een pagina om te slaan zie je de wereldkaart, met daarop aangegeven de door National Geographic uitgekozen vijftig bestemmingen. Een van de eerste dingen die opvalt is dat de meeste plaatsen gecentreerd zijn rond Europa, het Midden-Oosten en Noord-Amerika. Wie verder kijkt valt ook de kleine stipjes in het midden van de Grote Oceaan op, zoals Paaseiland en Frans Polynesië. In Droombestemmingen lijkt het er op dat ze hun best hebben gedaan allerlei uiteenlopende bestemmingen van over de hele wereld te belichten. Het grote gapende gat in noordoost-Azië toont de lezer al snel aan dat deze regio minder het bezoeken waard is.

Droombestemmingen is ingedeeld op continent en als eerste worden de bestemmingen in Azië aan de lezer onthuld. Veel nadruk wordt met name gelegd op het beeldmateriaal. Bladerend naar de bestemming Angkor Wat in Cambodja, wordt de lezer eerst begroet door een paginagrootte kleurrijke foto van deze oeroude tempel uit de collectie van National Geographic. Hierbij wordt in enkele alinea’s informatie gegeven over de bestemming en nog een foto getoond. Per bestemming worden enkele tips gegeven over overnachtingsplekken en de reis ernaartoe. Erg slim van National Geographic om erbij te vermelden dat ze zelf ook reizen daarnaartoe organiseren. Op de laatste pagina van elk van de mooiste droombestemmingen vind je het kopje Nat Geo Terugblik, waar een kort stukje uit het archief van National Geographic is getoverd over de specifieke bestemming. Bijvoorbeeld over een fotograaf die in 1960 de tempel heeft bezocht en daar ook een bijbehorende foto van heeft gemaakt. Dit is een erg leuke aanvulling op dit hedendaagse boek, omdat verteld wordt over vroegere expedities aan de hand van het archiefmateriaal van National Geographic.

Droombestemmingen is een erg mooi, overzichtelijk boek voor wie gek is op reizen of graag droomt over de mooie plekken die deze aarde kent. Zelfs wanneer je een of meerdere plekken al eens bezocht hebt, word je opnieuw vervoerd door de mooie foto’s en kun je je opnieuw inleven dat je daar hebt gestaan. Hoewel het een boek van een heus formaat is en vele pagina’s telt, is de informatie per locatie erg beknopt. De lezer wordt vooral aangetrokken door de prachtige grote foto’s die in het boek opgenomen zijn. Is je interesse dusdanig gewekt om een locatie te bezoeken, dan kun je beter de website van National Geographic erbij pakken om meer te weten te komen over de bestemming. Droombestemmingen is toch echt een boek dat je graag naast de bank hebt liggen om er zo af en toe even lekker bij weg te kunnen dromen met een kopje thee.

Recensie: Droombestemmingen – National Geographic

Droombestemmingen

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Dit adembenemend mooie boek voert de lezer langs plekken die de mens al duizenden jaren hebben geboeid en geïnspireerd. Dit zijn de vijftig klassieke topbestemmingen die je ooit in je leven zou moeten zien: van Yellow Stone National Park, tot het Great Barrier Reef, van Angkor Wat en Machu Picchu tot steden als Sint Petersburg en Kaapstad.

  De fotografen van National Geographic vertellen over de bijzondere foto's die ze van deze droomplekken maakten, aangevuld met informatie over de geschiedenis van deze plekken en de minder bekende maar minstens zo fraaie bezienswaardigheden in de buurt. Met nuttige tips voor de reiziger. Een inspiratiebron en hulp bij het plannen van de droomreizen die je nooit zult vergeten, de reizen die iedereen een keer moet maken - in het echt of vanuit de luie stoel.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • De zeven - Rose Wilding

 • Dolende geesten – Hilda Spruit

 • Wie ik ben zonder jou - Susan Muskee

 • Hart van de Duistere - Beau Charlotte

 • Rendez-vous op Montmartre (Bestemming Parijs #2) - Mirjam Mieserius

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: Match

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

Zoek in artikelen