• onze waardering

Recensie: Voedzaam & snel gezonde weekmenus RECENSIE

Recensie: Voedzaam & snel Gezonde weekmenu's – Jennifer & Sven

Een nieuwe week komt eraan, boodschappen moeten nog worden gehaald. Rest ons de vraag: wat gaan we eten? Jennifer en Sven van de website ‘Voedzaam & Snel’ weten hier wel raad mee met hun vijfde kookboek Voedzaam & Snel Gezonde weekmenu’s. Hun nieuwe boek bevat twaalf weekmenu’s en daarnaast nog ontbijt-, lunch-, en smoothietips. Ieder hoofdstuk bestaat uit zes recepten voor vijf doordeweekse dagen en één weekenddag. Tevens eindigt ieder hoofdstuk met een complete boodschappenlijst. Dit compacte boekje telt in totaal tachtig recepten. Hoofdmaaltijden met veel groente, die voedzaam maar bovenal ook snel op tafel staan is het uitgangspunt. Naast een heleboel vegetarische recepten komen ook vlees- en visliefhebbers aan hun trekken. Bovendien is ieder gerecht voorzien van een voedingswaarde, voor bewustwording van wat we eten. Binnen ieder weekmenu is variatie aangebracht in het soort gerecht, bijvoorbeeld: soep, salade, ovengerecht en eenpansgerecht.

Het eerste recept uit Voedzaam & Snel Gezonde weekmenu’s dat ik maakte, was het vegetarisch boerenpannetje met zoete aardappel. Dit gerecht was lekker en wist me te verrassen door het zoetzure van de augurk en de bite van de amandelen. Daarnaast ziet het er gewoonweg heerlijk uit door de verscheidenheid aan kleuren.

Het tweede gerecht uit Voedzaam & Snel Gezonde weekmenu’s dat ik kookte, waren de pittige tonijnburgers met koolsla. Ik wist direct dat ik dit recept wilde maken, want ik hou van burgers, tonijn en pit. Dit was een goede keuze. De burgers waren lekker en paste goed bij de wortel-koolsalade met appel en frisse cranberry’s.

Gevulde courgette met ansjovis, gewokte andijvie met tartaarballetjes en Parmezaanse kaas of een vegetarische preisoep met oesterzwammen zijn recepten die te vinden zijn in het boek Voedzaam & Snel Gezonde weekmenu’s van Jennifer en Sven. De variatie in recepten in dit boek spreekt mij aan. Daarnaast vind ik dat er creatief wordt omgegaan met beperkte ruimte. Zo bevat ieder gerecht een foto, en dat op slechts één pagina. Toch kan ik wel punten van kritiek benoemen. Zo ben ik zelf minder enthousiast over het concept om een weekmenu aan recepten te hebben. Het is natuurlijk heel gemakkelijk, maar ik maak toch liever zelf mijn keuzes en ik denk dat vele anderen deze mening met mij delen. Daarnaast lijken niet alle recepten een volwaardige avondmaaltijd. Zo bevat de wortelsoep met appel en gebakken spinazie slechts 275 kcal. Dit vind ik weinig voor mensen die niet willen afvallen en dagelijks toch 2000-2500 kcal mogen eten. Dit geldt overigens voor lang niet alle recepten, een heleboel gerechten bevatten 550-850 kcal. Als je op zoek bent naar gevarieerde, lekkere en snelle weekmenu’s dan is het boek Voedzaam & Snel Gezonde Weekmenu’s een goede keuze.  

Recensie: Voedzaam & snel gezonde weekmenu's – Jennifer & Sven

Voedzaam & Snel Gezonde weekmenu's

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Het nieuwe boek van Jennifer & Sven Voedzaam & Snel Gezonde weekmenu's bevat meer dan 80 lekkere, simpele en snelle recepten. Hét gemakkelijkste antwoord op: wat eten we vanavond?
    Veel mensen worstelen dagelijks met de vraag: wat moeten we nou weer eten? Met dit overzichtelijke boek van Jennifer & Sven, oprichters van het populaire platform Voedzaam & Snel, is het plannen van de maaltijden voortaan een fluitje van een cent. Het boek bevat 12 snelle gezonde weekmenu's voor door de week, extra inspiratie voor het weekend en een boodschappenen koelkastlijst met calorieëntabel.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • De gebroeders Maxilari - David Pefko

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen