• onze waardering

Recensie: Vind ik leuk?! RECENSIE

Recensie: Vind ik leuk?! – Holly Bourne

In de feelgood roman Vind ik leuk?! Volgen we de begin dertiger Tori. Ze heeft al best wel wat bereikt voor haar dertigste want ze schreef een bestseller. “Who the f*ck am I” is het boek waardoor ze duizenden fans, zowel online als offline heeft die haar bewonderen. Ze heeft ondertussen zes jaar een relatie met Tom. Een relatie die alles behalve echt goed is. Dan is ook haar beste vriendin opeens verliefd en begint Tori te twijfelen, wat nu als ze zelf de plank helemaal mis slaat met alles wat ze doet? Iedereen trouwt, krijgt baby’s, koopt een huis, misschien is zij wel degene die de memo voor het huisje-boompje-beestje heeft gemist. Is dertiger zijn dan toch niet zoals Tori het  altijd voor ogen had? Is het gras dan toch misschien altijd groener aan de overkant?

Het verhaal is geschreven vanuit hoofdpersonage Tori. Ze is cynisch, stoer, heeft lak aan alles en iedereen en is sarcastisch, tenminste zo doet ze zich voor naar de buitenwereld en naar haar fans. Doordat je leest wat ze denkt en voelt, weet je al snel beter dan dat. Je kunt je goed in haar inleven en ergens heb je wel met haar te doen. Het boek laat heel mooi zien, dat niet alles altijd is zoals het lijkt. Iedereen doet zich beter en mooier voor dan dat het in werkelijkheid allemaal is. Juist daardoor is Vind ik leuk?! een enorm herkenbaar verhaal. Het is realistisch zoals het leven en iedere vrouw zal punten herkennen van zichzelf in Tori, wat het dus extra bijzonder maakt om dit boek te lezen. Social media loopt als een rode draad door dit verhaal heen, iets wat tegenwoordig niet meer weg te denken is uit onze samenleving, erg knap hoe auteur Holly Bourne dit gedaan heeft.

Vind ik leuk?! is een heel herkenbaar verhaal voor dertigers, maar ook als je niet in deze leeftijdsgroep valt is het een enorm grappig, sterk en eerlijk verhaal. De opmaak van het boek is wel apart gedaan, er zijn niet echt hoofdstukken, maar je leest het verhaal per maand oplopend naar maand negen. Daarnaast staat het ook vol met twitter berichtjes naar haar fans, berichtjes naar haar vriendin Dee en staat er zelfs een recensie van Tori haar boek in. Dit is absoluut erg leuk gedaan, al zijn de soort van hoofdstukken wel enorm lang, juist door de afwisseling leest het boek heerlijk weg.

Holly Bourne haar schrijfstijl is eerlijk, vermakelijk en treffend. Het boek leest enorm vlot weg en eenmaal begonnen is het dan ook zo uit. Holly Bourne werkte als journalist en relatietherapeut voor jongvolwassenen, voordat ze een aantal zeer succesvolle Young Adult-boeken schreef. Van haar boeken werden meer dan 100.000 exemplaren verkocht. Vind ik leuk?! is haar eerste roman, en smaakt zeker naar meer!

Kortom, hou je van komische, eerlijke en herkenbare feelgood romans, à la Bridget Jones dan is Vind ik leuk?! absoluut een boek dat jou blij gaat maken.

Recensie: Vind ik leuk?! – Holly Bourne

Vind ik leuk?!

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    En ineens ben je dertig. Je tijdlijn is een lange opsomming van aanzoeken, zwangerschapsaankondigingen
    en foto's van pas gekochte huizen. Dertig worden lijkt wel een stoelendans: zodra de muziek stopt, kiest iedereen de dichtstbijzijnde plek om zich te settelen met iemand die toevallig ook aan het spel meedoet.

    Maar Tori weigert daaraan mee te doen. Ze heeft al aardig wat bereikt voor haar dertigste: een bestseller op haar naam en duizenden fans (online en offline). Maar haar best-wel-oké vriendje is eigenlijk heel saai. En wanneer haar beste vriendin ook opeens verliefd wordt, begint Tori te twijfelen. Tori vult haar dagen met twitteren, YouTube en bedenken waarom iedereen - behalve zij - voor dit huisje-boompje-beestje-ideaal lijkt te gaan. Zijn ze bang de boot te missen? Of is zij degene die de memo heeft gemist? Als iedereen om je heen hetzelfde doet, en de klok keihard tikt, wat doe je dan?

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen