• onze waardering

Recensie: De binnenste cirkel RECENSIE

Recensie: De binnenste cirkel – David Hewson

In De binnenste cirkel, geschreven door David Hewson, volg je het verhaal van een klein groepje van de Italiaanse politie. Een grote maffiabaas heeft hen geschreven dat hij een aantal van hooggeplaatste maffialeden wil aangeven en hiermee zelf als vrij man door het leven kan gaan onder een andere naam. Nic Costa neemt de taak op zich om op zoek te gaan naar deze grote maffiabaas, maar dat lijkt eenvoudiger dan het in werkelijkheid is. Voordat Nic Costa de namen te horen krijgt, zal hij zich moeten bewijzen en doen alsof hij één van hen is, om zo toe te treden tot de binnenste cirkel. Ondertussen is de rest van het groepje van de politie op afstand en zij horen steeds minder van Nic Costa. De dekmantel van Nic Costa blijkt niet zo waterdicht als gedacht en wanneer maffialeden van de undercoveroperatie te weten komen, moet iedereen vrezen voor zijn leven…

De binnenste cirkel is een lastig boek om in te komen. Dit komt door de vele namen in het boek en de moeilijke Italiaanse namen en termen. Daarnaast begint het verhaal met een scene die pas veel later in het boek afspeelt, hierdoor maak je als lezer een sprong in de tijd. Nadat je een aantal hoofdstukken hebt gelezen is het een fijn boek. De hoofdstukken lezen snel weg omdat het erg spannend is en je wilt weten hoe het af loopt. In een hoofdstuk zijn delen geschreven vanuit meerdere perspectieven. Soms lees je een verhaal geschreven vanuit de locatie waar Nic Costa zich bevindt en een andere keer lees je een deel vanuit de locatie waar de andere politie mannen en vrouwen zich bevinden. Hierdoor moet je soms eerst een aantal zinnen lezen, voordat je weet over wie dit deel van het verhaal gaat. Dat maakt De binnenste cirkel lastig, maar dit zorgt juist ook weer voor een cliffhanger effect. Je wilt namelijk weten hoe het verder gaat, maar daarvoor zul je dus eerst een ander deel van het verhaal moeten lezen. Hiermee heeft David Hewson De binnenste cirkel tot een echte pageturner gemaakt. 

Er komen in De binnenste cirkel heel veel namen voor. Hierdoor zul je als lezer regelmatig moeten teruglezen wie het ook al weer is. En omdat de namen allemaal Italiaans zijn, lijken ze soms ook erg op elkaar. Hierbij moet je als lezer scherp blijven om niet te verdwalen in dit verhaal. 

Al met al is De binnenste cirkel een ontzettend spannend verhaal vol onvoorspelbare wendingen en complotten. Ik raad dit boek aan wanneer je een spannend boek zoekt en het als een uitdaging ziet dat er veel namen in naar voren komen. 

Recensie: De binnenste cirkel – David Hewson

Nic Costa 10 - De binnenste cirkel

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Alweer het tiende deel van deze weergaloze serie

  Vanuit een onherbergzame streek in Italië stuurt een maffiabaas een geheime boodschap aan de president van het land. Hij wil zich aan de politie overgeven en zo een aantal hooggeplaatste criminelen verklikken, maar vooral ook invloedrijke politieke leiders en corrupte politiechefs ontmaskeren.

  Niemand minder dan Nic Costa krijgt de taak om met een klein team naar de kuststreek van Calabrië af te reizen om op zoek te gaan naar deze anonieme man, een prominent lid van de 'Ndrangheta. Costa zal het vertrouwen van deze bende moeten winnen om zo toegang te krijgen tot de binnenste cirkel zodat hij de overloper naar Rome kan brengen. Als blijkt dat er in Rome mensen van zijn undercoveropdracht weten, is niemand zijn leven meer zeker – er is een verrader…

   

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Bob Popcorn kan niet stoppen met ontploffen - Maranke Rinck

 • Hoe verjaag je een monster? - Jana Bauer

 • Toestanden - Tsitsi Dangarembga

 • Split Second - Caja Cazemier

 • Vermoorde onschuld - Angela Marsons

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: Match

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

Zoek in artikelen