• onze waardering

Recensie: Vegetarisch het jaar door RECENSIE

Recensie: Vegetarisch het jaar door – Anna Jones

Steeds meer mensen eten geheel of gedeeltelijk vegetarisch. Chef-koks als Yotam Ottolenghi en ook Anna Jones bewezen dat koken zonder vlees niet alleen gezond en simpel is, maar ook nog eens superlekker. In Vegetarisch het jaar door geeft Anna Jones vindingrijke vegetarische recepten, geschikt voor zes seizoenen: van het begin van het jaar, het vroege voorjaar en de lente tot de zomer, herfst en winter. Anna's meer dan 250 makkelijk te bereiden gerechten zitten boordevol smaak. Of het nu gaat om tomaten met dragon en groene olie, bonen met vlierbessendressing en burrata, platbrood met gerookte aubergine of honing-koriandercitroencake.

Anna Jones is chefkok, kookboekenauteur en foodstyliste. Ze is columnist bij The Guardian en schrijft ook voor diverse andere Britse kranten en tijdschriften. Zij heeft samengewerkt met geliefde chefs als Antonio Carluccio, Yotam Ottolenghi, Jamie Oliver en Mary Berry. Vegetarisch het jaar door is haar derde kookboek.

Als je niet weet wat je moet koken, dan ben je bij Vegetarisch het jaar door aan het juiste adres. Wat een dik en zwaar exemplaar is dit. Boordevol met alleen maar vegetarische recepten. Hiermee ben je zeker even zoet!

Dat Vegetarisch het jaar door uitgeroepen is tot kookboek van het jaar, verbaast me niks. Dit exemplaar heeft alles wat je nodig hebt: veel keuze, hoge kwaliteit afbeeldingen en overheerlijke recepten.

Ik maakte Roertofoe met zwarte bonen waarbij Anna Jones haar persoonlijke verhaal vertelt over dit recept: jaren geleden was zij in Californië, waar ze in aanraking kwam met dit recept. Toegegeven ik eet vaak tofoe, maar nooit op deze manier. Je scheurt letterlijk de tofoe in kleine brokjes en eet het meer als een soort gehakt. Dit gerechtje wordt een heerlijke stoofpot met zwarte bonen, avocado, tofoe en tomatensaus. Zeker een ‘ga-ik-nog-een-keer-eten’-gerecht.

Ook maakte ik een Orrechiete met kruidige tomatensaus met feta. Dit is een eenvoudige pasta, ook o zo lekker gekruid. Dit is net als het vorige recept een ‘blijvertje’ die bij mij op mijn vaste receptenlijstje komt.

Eerlijk gezegd ben ik positief verrast door Anna Jones en Vegetarisch het jaar door. Voordat ik twee recepten koos, maakte ik een lijstje met alle recepten die mij lekker leken. Dit waren erg veel en dan moest ik van mezelf ook nog kieskeurig zijn.

Dit kookboek blijft dan ook nog een tijdje veilig op het aanrecht liggen en ik durf wel te zeggen dat er nog vele bereidsels uit Vegetarisch het jaar door op mijn bord terecht komen. Een welverdiende vijf hartjes dus!

Recensie: Vegetarisch het jaar door – Anna Jones

Vegetarisch het jaar door

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Steeds meer mensen eten geheel of gedeeltelijk vegetarisch. Chef-koks als Yotam Ottolenghi en ook Anna Jones bewezen dat koken zonder vlees niet alleen gezond en simpel is, maar ook nog eens superlekker.

    In Vegetarisch het jaar door geeft Anna Jones vindingrijke vegetarische recepten, geschikt voor alle zes(!) seizoenen: van het begin van het jaar, het vroege voorjaar en de lente tot de zomer, herfst en winter. Anna's meer dan 250 makkelijk te bereiden gerechten zitten boordevol smaak. Of het nu gaat om tomaten met dragon en groene olie, bonen met vlierbessendressing en burrata, platbrood met gerookte aubergine of honing-koriandercitroencake. Vegetarisch het jaar door is een kookgids om permanent te raadplegen op koude, korte winterdagen en lange, zwoele zomernachten - elke dag, het hele jaar door.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • De gebroeders Maxilari - David Pefko

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen