• onze waardering

Recensie: Lady Limbo RECENSIE

Recensie: Lady Limbo - Consuelo Roland

Als Paola Dante in een coma terecht komt, staat ze voor een duidelijke keuze. Gaan of blijven? Ze moet een besluit nemen. Binnen een minuut - een verblijf in het limbo kan een seconde of eeuwig duren - overweegt ze de omstandigheden waardoor ze op de intensive care terecht is gekomen.

Het begon allemaal met een merkwaardig incident in haar jeugd, Paola Dante en Daniel de Luc verliezen tijdens hun studententijd hun vriend Nicky door een bizar ongeluk. Jaren later komt Daniel weer terug in haar leven.

Paola Dante is een mooie, jonge, ambitieuze carrièrevrouw en heeft alles wat ze zich kan wensen. Succes, geld, een prachtig appartement in Kaapstad én een geweldige, onweerstaanbare echtgenoot, Daniel.

Op een avond, terwijl hij een pastamaaltijd aan het bereiden is, verdwijnt Daniel spoorloos uit hun appartement aan Camps Bay in Kaapstad. Omdat Daniel al eerder voor korte periodes wegbleef om research te doen voor zijn boeken, waarschuwt Paola de politie niet. Maar dagen worden weken, weken worden maanden. Ze begint te beseffen dat er dit keer iets grondig mis zou kunnen zijn. Het is alsof hij van de aardbodem is verdwenen, en nooit deel is geweest van haar leven.   

Vervolgens laat Consuelo Roland Lady Limbo met een sneltreinvaart doordenderen. Paola Dante schakelt een privédetective in. Op die manier komt ze erachter dat haar man ook onder een andere naam bekend staat. Hij blijkt banden te hebben met een schimmige organisatie, Real Man Inc, die rijke vrouwen voorziet van aantrekkelijke mannen om hen te bezwangeren, en zich daarnaast ook bezig houdt met kinderhandel. Paola's speurtocht naar haar man voert haar van Zuid-Afrika naar Parijs en Brussel.

Paola wordt meegesleurd in een duistere wereld, vol verboden verlangens, bizarre verhoudingen. Haar meer ze haar verdwenen echtgenoot leert kennen, en betrokken raakt bij zijn andere leven, hoe meer gevaar haar eigen leven loopt. Haar eigen verleden blijkt ook deel uit te maken van de puzzel.

Lady Limbo is een complexe thriller rondom verdwijningen, seksindustrie en kinderhandel. Het boek heeft veel plotwendingen en het geheel bevindt zich in een geheimzinnig en dromerige sfeer. Het is een thriller, maar ook een zoektocht naar een verloren liefde en een ontdekkingsreis naar jezelf. Paola ontdekt niet alleen de geheimen van haar man, maar ook veel over zichzelf en verwoestende krachten en verkeerde keuzes uit haar verleden.

Consuelo Roland zet de personages in Lady Limbo scherp neer. De personages zijn interessant, met voldoende karakter, gelaagd en gecompliceerd. Je wilt telkens verder lezen, meer te weten komen over de duistere geheimen die voorbijkomen. Je zit als lezer constant op het puntje van je stoel. Elke keer als je denkt dat er enige rust in het verhaal komt, komt er een onverwachte plotwending waardoor je het boek, in ieder geval tijdens de eerste helft, niet weg kunt leggen.

Helaas raakt tegen het einde van het verhaal de spanning een beetje op. Het verhaal wordt langdradig, er komen teveel verhaallijnen bij, waardoor het verhaal net iets te ongeloofwaardig wordt.

Desalniettemin blijft Lady Limbo de moeite waard om te lezen; een meeslepend, mooi geschreven verhaal over een bijzondere liefde in een bijzondere stad dat de lezer nog lang in gedachten zal blijven. Dit boek krijgt van mij 4 hartjes.

Recensie: Lady Limbo - Consuelo Roland

Lady Limbo

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Er is een plek tussen hemel en hel, die limbo wordt genoemd...

    Wat heeft Lady Limbo te maken met de verdwijning van haar man? Hoe ver zal Paola Dante gaan om de enige man van wie ze ooit heeft gehouden te vinden?

    Paola Dante, een ambitieuze carrièrevrouw en in de steek gelaten echtgenote, ligt in coma. Ze staat voor een duidelijke keuze. Gaan of blijven? Ze moet een besluit nemen. Binnen een minuut - een verblijf in het limbo kan een seconde of eeuwig duren - overweegt ze de omstandigheden waardoor ze op de intensive care terecht is gekomen.

    Het begon allemaal met een merkwaardig incident in hun jeugd, met een ingewikkelde driehoeksverhouding en een tragisch ongeluk. Lange tijd later komt Daniel terug in haar leven en weet hij haar over te halen om met hem te trouwen. En dan verdwijnt hij op een dag spoorloos, terwijl hij het avondeten klaarmaakt. Het is alsof hij van de aardbodem is verdwenen, en nooit deel is geweest van haar leven.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Thuiskomst - Reina Crispijn

  • Waar we gaan is nacht - Tracey Rose Peyton

  • De moord in inkt - Helen Cox

  • De boom die een wereld was - Yorick Goldewijk

  • Tussen twee kwaden - Laura Diane

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen