• onze waardering

Recensie: Viktor RECENSIE

Recensie: Viktor – Jacques Maes en Lise Braekers

In Viktor volg je het verhaal van een jager, genaamd Viktor. Viktor droomt er al jarenlang van om een cheeta te schieten. Uiteindelijk lukt het hem op een dag. Viktor legt de vacht van de cheeta als kleedje neer in zijn woonkamer. Maar dan gaat het geweten van Viktor knagen, nu hebben de vrienden van deze cheeta opeens geen vriend meer…. Viktor besluit een plan te bedenken om de cheeta’s hun vriend weer terug te geven, maar of dit een goed plan is…

Viktor, geschreven door Jacques Maes en Lise Braekers is een prachtig vormgegeven prentenboek. Het is een prentenboek zoals deze horen te zijn, weinig tekst en prenten die voor zich spreken. Dat is absoluut de kracht van dit boek. Daarnaast hebben Jacques Maes en Lise Braekers een abstract onderwerp aangesneden met Viktor, namelijk het geweten. Kinderen hebben dit nog niet optimaal ontwikkelt bij zichzelf, maar zullen dit zeker wel herkennen in dit prentenboek. Het is een mooie manier om zo allerlei gevoelens te bespreken en een gesprek te voeren over het feit waarom de jager zo graag iets terug wilde doen voor de cheeta’s. Daarnaast zijn sommige van de prenten een soort zoekpagina’s geworden. Bij sommige pagina’s zie je namelijk alle cheeta’s en is Viktor hierin steeds verstopt. Het is erg leuk dat kinderen automatisch op zoek gaan naar Viktor en deze pas na een tijdje kunnen vinden. Dit laat zien dat de kwaliteit van de prenten hoog is. 

Concluderend is Viktor een mooi prentenboek om met kinderen te praten over allerlei gevoelens en het geweten. Het einde van het boek is erg open, waardoor het voor kinderen geen fijn slot zou kunnen zijn. Daarom geef ik dit boek 4 hartjes. 

Recensie: Viktor – Jacques Maes en Lise Braekers

Viktor

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Viktor is een trotse plezierjager die er al een tijdje van droomt een cheeta te schieten. Wanneer hij daar eindelijk in slaagt en zijn mooie trofee als een zacht tapijtje onder zijn voeten heeft, overvalt hem plots een ongekend
  gevoel van empathie en berouw. De jager bedenkt een gewiekst plan in een poging zijn egoïstische daad recht te zetten, ook al zal hij daar heel wat voor moeten opofferen.
  Een speels verhaal vol verrassende prenten en composities, met een einde dat blijft nazinderen. Jacques & Lise wonnen eerder al een global illustration award voor hun cover van 'Oskar'.

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • Gezocht: nieuwe recensenten

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Ule

 • Recensie: #Selfie

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen