• onze waardering

Recensie: Raven 2 RECENSIE

Recensie: Raven 2 – Miriam Borgermans

Raven 2 is het derde boek in de slaves serie van Miriam Borgermans. De voorlopers zijn: Raven 1 en Dante 1. Elk boek is geschreven vanuit de hoofdpersoon Raven of Dante.

In Raven 1 kon je lezen dat de meester van Raven vermoord werd en dat Raven verdacht wordt van deze moord.

In Dante 1 ging het verhaal verder maar vanuit de onderzoeksrechter Dante. Hij onderzocht de moordzaak en kwam er uiteindelijk achter wie de echte moordenaar is. De zaak ligt echter ingewikkeld, waardoor Raven nog niet vrijgesproken is van deze moord.

In Raven 2 gaat het verhaal van Raven verder. Ze zit opgesloten in een reservaat en moet samen met een groep andere mensen proberen te overleven in de strenge wintertijd. Tijdens het verblijf in het reservaat zijn er steeds verdachte situaties die het overleven niet gemakkelijk maken. Zo is bijvoorbeeld de voedselvoorraad onverwachts op. Zal het Raven lukken om de strenge winter te overleven? Wie kan ze vertrouwen en wie niet?

Miriam Borgermans weet de spanning ook in dit boek van begin tot het eind vast te houden. Met haar prettige schrijfstijl leest het verhaal lekker vlot. Ondanks dat het wederom een dik boek is met 520 bladzijden, is het boek redelijk snel uit te lezen.

Ook dit boek is op dezelfde manier opgebouwd als het vorige boek. Zo lees je eerst een spreuk, dan een spannend hoofdstuk en wordt het afgesloten met een beetje informatie van de vijand. Als lezer krijg je hierdoor meer informatie van beide kanten en weet je waar het gevaar op de loer ligt

Het is belangrijk dat je beide boeken gelezen hebt om dit boek te kunnen volgen. Je weet dan precies wat ze met de termen bedoelen en wat er voorafgegaan is aan dit verhaal.

Wat prettig is aan dit boek, is dat er een begrippenlijst achterin het boek staat. Hier lees je wat ze met alle termen bedoelen. Ik had dit tijdens het lezen van het tweede boek wel een beetje gemist, maar was er door het verhaal zelf ook wel achter gekomen wat ze precies bedoelen.

Raven 2 is een spannend verhaal. Je leeft gemakkelijk met de hoofdpersonen mee. Door de informatie vanuit de vijand zit je helemaal op het puntje van je stoel.

Het verhaal is op een mooie manier beschreven en sluit naadloos aan op het vorige verhaal.

Raven 2 heeft een super spannend slot, waardoor ik met spanning op het vervolg zit te wachten!

Raven 2 is het derde boek uit een serie. Het is handig als je de vorige boeken gelezen hebt, om het verhaallijn perfect te kunnen volgen. Het is een spannend boek, wat je pakt van begin tot eind. Door de opmaak van het boek lees je ook wat handige informatie van de vijand, wat voor nog meer spanning zorgt. Het eindigt met een super spannend plot wat smaakt naar meer.

Het boek krijgt van mij 4 verdiende hartjes.

Recensie: Raven 2 – Miriam Borgermans

Slaves 3 - Raven 2

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Het derde boek van de razendspannende reeks Slaves. Voor young adults.

  Nu Seamus razend op haar is, wordt Raven in het Reservaat tot het uiterste op de proef gesteld. Gelukkig heeft ze Lewin … maar waarom gedraagt Lewin zich zo vreemd? En wie zijn die ondergrondse levende doden? Als er geheimzinnige dingen gebeuren en Raven steeds meer weerzin, wantrouwen, leugens, geheimen, bijgeloof, regels, straffen en zelfs verraad ontmoet, beseft ze dat ze nergens veilig is. Dan wordt het winter in het Reservaat, een dodelijke winter …

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Het genesisproject - Mascha Heijmans

 • De weesmeisjes - Gerda van Wageningen

 • Tot de dood ons scheidt - Malin Stehn

 • Stromend graf - Robert Galbraith

 • Get fit - Frederique Ypenburg & Wendy De Vries

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: Match

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

Zoek in artikelen