• onze waardering

Recensie: 7 minuten in de keuken - bakplaat RECENSIE

Recensie: 7 minuten in de keuken Bakplaat – Stéphanie de Turckheim

30 overheerlijke recepten met slechts zeven minuten voorbereidingstijd. Zo omschrijft de ondertitel op de kaft zichzelf. In 7 minuten in de keuken Bakplaat staan eenvoudige recepten met een korte bereidingstijd. De gerechten gaan van vis en vlees tot aan fruit, groenten en kaas.

7 minuten voorbereidingstijd betekent niet dat direct een kant-en-klaarmaaltje voor je neus staat: nee, sommige gerechten moeten nog een lange tijd in de oven. Hier moet je zeker rekening mee houden. Het voordeel is wel dat je alles op de bakplaat kunt mikken en hier geen omkijken meer naar hebt.

Het compacte boekje is extreem handig. Zelfs voor de analfabeet onder ons, is te begrijpen welke ingrediënten je nodig hebt. Ieder ingrediënt staat dan ook afgebeeld. Dat maakt het handig en geeft 7 minuten in de keuken Bakplaat een speels effect. De afbeeldingen zijn van hoge kwaliteit en iedere pagina heeft een mooie zalmroze of babyblauwe kleur.

Ik maakte als eerste zalm met mango. De zalm ging met een mix van kruiden de oven in en maakte samen met de mango en de koriander het gerecht af. Ik vind dit gerecht nogal basic, maar het smaakte wel heel goed. Een hele maaltijd is de zalm met mango zeker niet. Vergeet niet dat je hier nog wat rijst of aardappelen bij moet maken.

Erg verrast was ik door het tweede gerecht: rijst met zeevruchten. In deze bereiding ging ‘gewoon’ een handje diepvrieszeevruchten en snelkookrijst. Toch werd dit samen met de kruiden en de tomatenblokjes een heel erg smakelijk geheel. Alleen huiver ik toch een beetje bij de versheid van wat er in dit mixje gaat.

Direct dat is dan ook een klein minpuntje: niet alles wat in de ovenbereidingen van Stéphanie de Turckheim gaat, is even gezond. Ze maakt – voor de snelheid – erg veel gebruik van diepvries en niet-verse bestanddelen. Dit is erg zonde. Zelf kun je dit beter vervangen door verse vis of bijvoorbeeld bruine rijst. Om net dat gezondere tintje aan jouw maaltje te krijgen.

Al met al is 7 minuten in de keuken Bakplaat een prima kookboek met lekkere recepten. De voorbereidingstijd is wel verraderlijk voor de daadwerkelijke tijd wanneer je je creatie op het bord krijgt. Als je hiermee rekening houdt en af en toe het ‘kant-en-klare- voor lief neemt, is dit een leuk, gemakkelijk en mooi vormgegeven boekje om uit te koken.

Recensie: 7 minuten in de keuken Bakplaat – Stéphanie de Turckheim

7 minuten in de keuken 0 - 7 minuten in de keuken - Bakplaat

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    - Omdat je niet altijd uren in de keuken kunt staan.

    - Omdat jij tijd hebt voor andere dingen, terwijl de oven het werk doet.

    - Omdat een bakplaatgerecht altijd een lekkere en kleurrijke maaltijd oplevert.

    3 goede redenen om met slechts 7 minuten voorbereidingstijd een heerlijke maaltijd op tafel te toveren. Daarna rest je nog maar 1 ding: smullen!

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Dubbel geluk voor Zhong - Ina van der Beek

  • Zomervacht - Jaap Robben

  • Melodie van verlangen - Anne van der Valk

  • Slaves Dante 4 – Miriam Borgermans

  • Thuis - Mark Janssen

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen