• onze waardering

Recensie: In dromen lieg je niet RECENSIE

Recensie: In dromen lieg je niet – Malin Persson Giolito

In Dromen lieg je niet
beschrijft de Zweedse auteur Malin Persson Giolito het leven van Maja. De hele wereld lag aan de voeten van het achttienjarige meisje: intelligent, mooi en van rijke komaf. Niets staat haar in de weg om heel succesvol te worden, zou je denken. Toch is alles mis in het leven van Maja. Het verhaal begint als ze wordt beschuldigd van de moord op haar klasgenoten. Zelfs haar beste vriendin heeft de verschrikkelijke afslachting op school niet overleefd. En Maja is de schuldige, volgens velen. 

Malin Persson Giolito neemt ons mee in de gedachtewereld van Maja. Waar je normaal alleen aan iemands gezicht kan aflezen hoe hij of zij zich voelt, laat Malin ons kennismaken met de diepste gedachten van Maja. Gedachten waar zelfs haar team van ijzersterke advocaten geen weet van hebben. Het zijn de gedachten die de lezer vertellen wat er is voorgevallen, hoe Maja in deze verschrikkelijke situatie is belandt. Het zijn ook de gedachten die ons vertellen hoe de rechtszaak verloopt, of vooral: wat Maja vindt van het verloop van de rechtszaak. Beetje bij beetje, gedachte voor gedachte, komen we er achter of Maja echt schuldig is. 

Beklemmend is het eerste woord dat in mij opkomt als ik dit boek moet beschrijven. Het is onverwacht angstaanjagend om te lezen wat iemand denkt en voelt. Als lezer word je bang voor wat er komen gaat. Met elke pagina raak je meer en meer verstrikt in Maja's gedachtengoed en krijg je steeds meer begrip voor haar vermeende daden. Maar ook steeds meer onbegrip. Daarnaast sluit je - misschien wel tegen wil en dank - Maja in je hart. Ze is nog zo jong, ze heeft af en toe humor, je wil niet dat iemand die zo succesvol is, zo verknipt is. 

Malin is geen vreemde in de rechtszaal: naast haar succesvolle carrière als schrijfster van thrillers, is ze sinds jaar en dag advocaat. Zij weet als geen ander hoe een rechtszaak werkt en hoe verdachten, onschuldig of niet, kunnen reageren op de gebeurtenissen. Dat merk je in het boek In dromen lieg je niet. De beklemmende sfeer die er in een rechtszaal kan hangen, beschrijft Malin Persson Giolito als geen ander. Ze weet de lezer vanaf het allereerste begin te vangen en niet meer los te laten tot je precies weet wat er allemaal gebeurd is. Of je nou wil of niet, je moet verder lezen. Maja wordt een belangrijke persoon in jouw leven en je moét weten hoe haar leven nu verder zal gaan. In dromen lieg je niet is beklemmend en angstaanjagend, op subtiele wijze. 

Recensie: In dromen lieg je niet – Malin Persson Giolito

In dromen lieg je niet

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Is Maja een doodgewoon meisje van achttien – populair, goed op school – dat onverhoopt verzeild is geraakt in een vreselijke tragedie? Of is ze terecht de meest gehate tiener van het land?

  Wie ze ook in het echt is, iedereen kent inmiddels haar naam. Negen lange maanden heeft ze in de gevangenis een rechtszaak afgewacht. Ze wordt beschuldigd van de massamoord waarbij ook haar vriendje en beste vriendin omkwamen. En nu is het eindelijk tijd om de rechtszaal te betreden …

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: #Selfie

 • Ule

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen