• onze waardering

Recensie: Kijk naar mij RECENSIE

Recensie: Kijk naar mij – Joany Buenen

Floor droomt ervan om zangeres te worden. Als haar auditie bij een tv-programma niet goed gaat, slaat de onzekerheid toe en gaat ze aan haar zangstem twijfelen. Maar ineens wordt er contact opgenomen met Floor door een manager van een ster, met het voorstel om als dubbelganger van de zangeres dienst te gaan doen. Zo komt Floor terecht in de showbizz-wereld.

Kijk naar mij is een boek voor jonge meiden. Het is geschreven door Joany Buenen, die werkt voor Meiden Magazine. Dit zegt al meteen iets over de doelgroep van het boek, en dat sluit ook aan bij de inhoud ervan. Het is een makkelijk boek om weg te lezen, met een vrolijke inhoud, maar erg diepgaand is het niet.

De beste vriendin van Floor is Sophie. Gedurende het boek kun je je afvragen waarom deze twee vriendinnen zijn, omdat Sophie erg met zichzelf bezig is en geen oog heeft voor de gevoelens van Floor. Verder heeft onze hoofdpersoon weinig contacten buiten haar familie, wat het verhaal ook vrij simplistisch maakt.

De titel is simpel te verklaren. Omdat Floor zangeres wil worden, moet ze zichzelf zichtbaar maken voor de buitenwereld. In eerste instantie vind ze dit eng, want ze kan best aan zichzelf twijfelen. Maar als ze de rol van Yasmine, de ster, op zich neemt, zijn alle ogen op haar gericht. Natuurlijk weet bijna niemand dat ze niet de echte Yasmine is, en dat zie je alleen als je héél goed kijkt. Een slimme titel dus, die je eigenlijk dubbel op kan vatten.

Kijk naar mij is maar een dun boek. Daardoor zijn sommige gebeurtenissen wat afgeraffeld. Als aan het einde van een hoofdstuk gezegd wordt dat ergens over nagedacht moet worden, is het erg kortaf om het volgende hoofdstuk te beginnen met de betreffende activiteit, waar dus blijkbaar voor gekozen is. Er wordt dus verder geen aandacht besteed aan de tussenliggende gesprekken en overwegingen, en dit zou wel wat meer mogen.

Joany Buenen heeft een boek geschreven wat prima aansluit op jonge meisjes, maar voor oudere meiden of jongedames is het geen aanrader. Zij zullen Kijk naar mij niet interessant genoeg vinden om te lezen. Wel moet gezegd worden dat je er in een avondje doorheen kunt zijn, dus als je op zoek bent naar een verhaal met luchtige inhoud en lekker snel ergens doorheen wilt lezen, is dit een prima boek.

Recensie: Kijk naar mij – Joany Buenen

Kijk naar mij

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Floor krijgt een bijzonder voorstel van de manager van superster Jasmine. Wil ze één zomer aan de slag als Jasmines dubbelganger? Als look-a-like die de aandacht van de paparazzi en fans kan afleiden, stapt Floor in een wereld vol glitter en glamour. Maar trouwe fans en kritische journalisten krijgen argwaan… Wie is de echte Jasmine en wie is Floor? Langzaam versmelt haar leven steeds meer met dat van de superster. Daar is de echte Jasmine niet bepaald blij mee. En Floor? Wie wil ze zelf zijn? Hoe gelukkig word je van beroemd zijn?

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Schimmen - Dolly Alderton 

 • Waarom de maan verdwijnt - Martine Letterie & Rick de Haas

 • Dwars & Co - Rico Hop

 • 11 dingen die roman lezers niet meer willen horen

 • De beste jeugdthrillers

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Zoek in artikelen