• onze waardering

Recensie: Van in episode 1 RECENSIE

Recensie: Van In Episode 1 – Pieter Aspe

Van In is terug van weg geweest. In de nieuwste thriller van Pieter Aspe gaat Van In, die inmiddels gepensioneerd is, gaat samen met privédetective Kira op zoek naar de zoon van mevrouw Stiers. Er blijkt echter veel meer aan de hand te zijn als de vriendin van mevrouw Stiers bij de zaak betrokken wordt. Vermissingen zijn echt niet zo simpel.

De cover van Van In Episode 1 is zwart met een grijze ram. De titel in het rood en de naam goud. Simplistisch, maar ook saai en tenzij je Pieter van Aspe kent zal je het boek niet snel oppakken. De titel van het boek valt door de rode kleur weg en je aandacht wordt naar de gouden letters getrokken. 

Na het lezen van de eerste vijftig pagina’s staat het boek weer in de kast. Ondanks dat er over het kunnen van de schrijver niet te twijfelen valt is de hoofdpersoon, de moordenaar en de verhaallijnen alles behalve aantrekkelijk.

Van In, de gepensioneerde hoofdinspecteur, ook wel de hoofdpersoon maakt drie vrouwonvriendelijke opmerkingen op de tweede pagina, als Kira voor de deur staat. Ook zij lijkt hem meer te dulden dan te verdragen als het perspectief naar haar wisselt. Net zoals in veel thrillers komt ook de dader aan het woord. Hij wordt door van Aspe geïntroduceerd als de snotvreter. De eerste pagina van zijn perspectief vertelt dan ook uitgebreid en gedetailleerd over hoe hij snot uit zijn neus pulkt en vervolgens op eet. Door van Aspe’s schrijfstijl kan je precies voor je zien wat er gebeurd, in dit geval was een minder gedetailleerde beschrijving ook goed geweest.

Ook in deze thriller laat de verbeelding weinig te wensen over. Als verschillende situaties samenvallen weet je gelijk al wie de dader is. Erg zonde van het verhaal. De spanning, die er amper was, is gelijk weg.

Van In Episode 1 van Pieter van Aspe kan je waarschijnlijk alleen doorwerken als je verbeelding te wensen over laat en je hetzelfde denkt als hoofdinspecteur Van In. Anders kan je ondanks de schrijfstijl van de auteur het boek beter laten liggen.

Recensie: Van In Episode 1 – Pieter Aspe

Van In Episode 1

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    In oktober 2017 verscheen De butlerknop, het veertigste boek in de reeks rond commissaris Van In. 'Het laatste', liet Pieter Aspe toen in diverse media verstaan. Ondertussen heeft Aspe samen met Marec zijn eigen uitgeverij en boekhandel uit de grond gestampt en begint hij op z'n 65ste met de energie van een twintiger aan een nieuw hoofdstuk in zijn rijkgevulde carrière. De meest gelauwerde en best verkochte thrillerschrijver van Vlaanderen aller tijden start met een nieuwe reeks.

    Commissaris Van In blijft de protagonist, maar zijn situatie is totaal anders. Pieter Van In is met pensioen, zit duidelijk niet lekker in zijn vel en van Hannelore Martens, de kinderen en Guido Versavel is geen spoor.

    Van In Episode 1 is de start van een nieuwe reeks die tien boeken zal omvatten. Wie de tien boeken verzamelt, zal aan het einde van de reeks de lange rode draad door het verhaal kunnen ontwarren.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Thuiskomst - Reina Crispijn

  • Waar we gaan is nacht - Tracey Rose Peyton

  • De moord in inkt - Helen Cox

  • De boom die een wereld was - Yorick Goldewijk

  • Tussen twee kwaden - Laura Diane

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen