- Home
- Recensies
- Boekrecensies
- Recensie: Sweet foodista
Recensie: Sweet Foodista – Margaux Materlinck en Christophe Declercq
Hele normale recepten alleen dan met een funky twist. In het bakboek Sweet Foodista staan vijftig van zulke recepten. Van macarons tot Brioche, het is er te vinden.
Het bakboek van Margaux Materlinck en Christophe Declercq ziet er van buiten en binnen erg kleurrijk en uitnodigend uit. Net zoals de recepten hebben ook de hoofstuknamen een funky twist. Schrik niet als iemand je vertelt dat hij iets gebakken heeft uit het ‘sharing is caring’ of ‘glocalisation’ hoofdstuk. De recepten zouden echter in elk willekeurig hoofdstuk kunnen staan.
Aan de vormgeving van Sweet Foodista is overduidelijk veel aandacht besteed. Bij elk recept staat een foto waar over nagedacht is, de kleuren sluiten goed op elkaar aan en de indeling van de recepten is overzichtelijk. Echter is er waarschijnlijk wel iets fout gegaan in de vertaling. Als je bijvoorbeeld yoghurt door gelatineblaadjes moet mengen in het wellness cheesecake recept staat er ‘en meng er ongeveer een vijfde van het yoghurtmengsel onder’. Erg knap.
Het leuke aan deze recepten is dat je leert experimenteren met de recepten die al bestaan. Margaux en Christophe hebben precies dat gedaan en er komen echt heerlijke creaties uit.
Als eerste recept om te maken heb ik gekozen voor Trappist macaron. De macaron is altijd al een van mijn favoriete koekjes geweest, dus kon ik niet wachten deze uit te proberen. De beschrijving is makkelijk te volgen en ondanks dat de vulling niet goed ging, omdat ik er dingen ‘onder’ moest mengen, was het koekje erg lekker.
Als tweede maakte ik wellness cheesecake. Waarom die zo heet geen idee. Het was daarom ook wel leuk geweest als ze een uitleg voor de naam bij de recepten hadden gezet. Het leuke aan dit recept vond ik dat de bodem van deze cheesecake niet bestond uit deeg, maar uit zaden. Erg gezond!
Het bakboek Sweet Foodista van Margaux Materlinck en Christophe Declercq ziet er erg leuk uit, er zijn grappige en leuke namen verzonnen voor de recepten en de uitkomst smaakt ook nog lekker! Bij een herdruk zal er wel nog even gelet moeten worden op de spelling en grammatica.
Recensie: Sweet Foodista – Margaux Materlinck en Christophe Declercq
Sweet Foodista
-
Auteur:
Margaux Maeterlinck -
Verschenen:
23 februari 2018 -
Uitgave:
ISBN 9789401446617
Uitgever Lannoo
192 pagina's -
Uitgever:
Lannoo -
Genre:
Kookboeken
-
Onze waardering:
-
Members waardering:
(0 stemmen) -
Omschrijving:
In Sweet foodista vertalen foodista Margaux Maeterlinck en chef Christophe Declercq hippe foodtrends naar verrassende recepten die je eenvoudig thuis kan maken. Ze tonen je zalige zoetigheden met een onverwachte invalshoek onder het motto 'try something different!'
Of je nu op zoek bent naar een cronut - een kruising tussen een croissant en een donut - of een macaron op basis van chocolade & bier, dit boek laat je alles spelenderwijs proeven!
Nieuwste artikelen
-
Thuiskomst - Reina Crispijn
-
Waar we gaan is nacht - Tracey Rose Peyton
-
De moord in inkt - Helen Cox
-
De boom die een wereld was - Yorick Goldewijk
-
Tussen twee kwaden - Laura Diane
Gerelateerde artikelen
-
How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen
-
Recensie: De zeven zussen
-
Gezocht: recensenten
-
Recensie: Match
-
Gegijzeld - Chinouk Thijssen