• onze waardering

Recensie: Truth or Dance RECENSIE

Recensie: Truth or Dance - Chinouk Thijssen

India, Nikki, Lisa & Zoë zitten op het conservatorium in Den Haag. Hun droom is om uiteindelijk met zijn vieren mee te dansen in het Nationale Ballet. Helaas lijkt deze droom in duigen te vallen wanneer ze worden toegevoegd aan de groepschat ‘Truth or Dance’. De vier meiden denken in de eerste instantie dat het opdrachten voor school zijn, maar de opdrachten gaan wel erg ver en de kans is zelfs groot dat ze van de opleiding afgegooid worden als ze ontdekt worden. Toch kunnen ze niet anders dan de opdrachten uitvoeren, er staan levens op het spel.

Voordat Truth or Dance echt begint, krijgt de lezer een handgeschreven begrippenlijst te zien. Zeker voor de lezers die helemaal niet bekend zijn in de danswereld is dit erg handig, zo weet je van tevoren wat alle termen betekenen en kan je het verhaal lekker gaan lezen zonder dat je iets hoeft op te zoeken. De begrippenlijst is dus erg handig en echt een toevoeging aan het verhaal.

De proloog van Truth or Dance is heftig en spannend. Chinouk Thijssen weet de aandacht van de lezer meteen te pakken en houdt deze vast. Hierna ga je drie jaar terug in de tijd en aangezien dit een trilogie wordt, ben ik bang dat we pas bij het laatste boek meer te weten gaan komen over de proloog. Zo blijft de interesse van de lezer natuurlijk wel gewekt en moet je de volgende delen ook gaan lezen!

Truth or Dance is echt het begin van een trilogie, alles en iedereen wordt langzaam geïntroduceerd. Chinouk Thijssen geeft de lezer een kijkje in de danswereld. Als je een professionele ballerina wilt worden zal je er veel voor moeten opgeven. Je gaat in een gastgezin wonen, je hebt weinig vrije tijd en het eten van lekker dingen is (meestal) uit den boze. Door deze beschrijvingen krijgt het verhaal veel diepgang en wordt het realistisch. Ook de personages zijn goed uitgewerkt. Iedereen heeft zijn eigen verhaal en redenen om alles op alles te zetten om ballerina te worden!

Truth or Dance doet me ergens een beetje denken aan Pretty Little Liars. De vier vriendinnen worden aan een groepschat toegevoegd en krijgen hierin verschillende opdrachten die ze moeten uitvoeren, doen ze dit niet dan kan er iets ‘ergs’ gebeuren. Geheimen komen aan het licht en het is de vraag of de groep vriendinnen er heelhuids uit gaan komen. Met elke bladzijde die je omslaat ben je bang dat er weer een berichtje van Truth or Dance is binnengekomen. Wat moeten de meiden nu weer voor vreselijks doen? Ook de proloog blijft door je hoofd spoken. Truth or Dance is hierdoor een echte spannende thriller waar je doorheen vliegt.

Kortom, Truth or Dance van Chinouk Thijssen is zeker één van de betere YA thrillers die ik heb gelezen. Ik zat tijdens het lezen op het puntje van mijn stoel en kon het boek maar niet aan de kant leggen. Ben jij gek op geheimen, intriges, de danswereld en spanning? Dan is Truth or Dance jouw boek! De enige zin waarmee ik Truth or Dance kan beschrijven is: Pretty Little Liars meets de Nederlandse balletwereld.

Recensie: Truth or Dance - Chinouk Thijssen

Truth or Dance 1 - Truth or Dance

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  Truth or dance, ballet, dans, trilogie, booktuber, WhatsApp, vriendschap, young adult, van eigen bodem, Nederlands, door de auteur van Fataal spel.

  Eerste deel van de nieuwe trilogie Truth or Dance, over de duistere kanten van de balletwereld. Voor young adults.
  Truth or Dance. Zo heet de chatgroep waar India, Lisa, Nikki en Zoë opeens aan worden toegevoegd. De meiden dachten dat ze gewoon auditie konden doen om toegelaten te worden tot de balletopleiding, maar dat blijkt een vergissing. Via de app ontvangen ze allerlei rare opdrachten, die ze moeten uitvoeren om kans te maken op een plekje. Ze willen niets liever dan dansen, maar zijn ze bereid daarvoor over lijken te gaan?

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Schrikkeldag - Inge Spaan

 • Dwaalspoor - Colin Dexter

 • De terugkeer van Rachel Price - Holly Jackson

 • Het hart van een giraf is ongelooflijk groot - Sofia en Amanda Chanfreau

 • Al het blauw van de hemel - Mélissa Da Costa

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Bekende auteurs die begonnen bij Chicklit.nl!

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: Match

Zoek in artikelen