• onze waardering

Recensie: Fright Night RECENSIE

Recensie: Fright Night – Maren Stoffels

Maren Stoffels heeft onlangs weer een nieuw boek geschreven genaamd Fright Night. Zoals de titel je al doet vermoeden gaat het boek over een paar tieners die besluiten om mee te doen aan een fright night in een afgelegen bos. Tijdens dit evenement worden ze in groepjes van vijf personen ingedeeld en worden ze geconfronteerd met hun grootste angsten. Wat de deelnemers niet weten, is dat tijdens dit evenement ook een moordenaar rondloopt en dat niet iedereen de fright night zal overleven.

Het verhaal lees je vanuit drie verschillende perspectieven, namelijk die van Dylan, Sofia en Reza. Dylan woont bij zijn beste vriend Quin, omdat er iets ernstigs met hem is gebeurd, waardoor hij niet thuis kan blijven wonen. Sofia is de vriendin van Dylan die hem gewezen heeft op het evenement fright night. Reza is een jongen die in een complex voor probleemjongeren woont en op het evenement werkt. Tussen de hoofdstukken door lees je ook nog de gedachten van de moordenaar die de jongeren tijdens de fright night in de gaten houdt.

Het verhaal van Fright Night is heel realistisch en spannend geschreven. Het blijft de hele tijd onduidelijk wie de moordenaar is en wie het slachtoffer wordt. Ook vraag je je telkens af wat er precies met Dylan is gebeurd waardoor hij uit huis geplaatst is. Het maakt je als lezer erg nieuwsgierig, waardoor je alsmaar blijft lezen en niet wilt stoppen voordat het antwoord op deze vragen duidelijk zijn. De vele plottwisten en de snelle afwisseling van de perspectieven zorgen ervoor dat de vaart goed in het verhaal zit.

Wat een beetje jammer is, is dat het verhaal best kort is. Het is namelijk maar 166 bladzijdes lang, waardoor de personages niet echt diepgang krijgen. Van de vier hoofdpersonen wordt alleen Dylan een beetje uitgewerkt, terwijl de andere personages nogal oppervlakkig blijven. Je weet bijvoorbeeld niet hoe oud deze jongeren zijn, hoe ze er ongeveer uit zien of wat hun achtergrond is. Het is hierdoor dus moeilijk om een band met deze personages te krijgen.

Fright Night van Maren Stoffels is dus een spannende en vlotlezende Young Adult die je graag in één keer uit wilt lezen en waarbij je op het puntje van je stoel zal zitten vanwege de plottwisten. Jammer genoeg is het voor de lezers wel moeilijk om een band te krijgen met de personages, omdat ze niet diepgaand uitgewerkt worden. Afgezien daarvan is dit boek een prima Young Adult thriller.

Recensie: Fright Night – Maren Stoffels

Fright Night

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Spannende jeugdroman over oog in oog staan met je grootste angst, geschreven door Maren Stoffels.

  Wat is je grootste angst? Ik weet het antwoord nu.

  Een groepje vrienden geeft zich op voor een Fright Night: ze brengen de nacht door in een bos, waar ze worden geconfronteerd met hun grootste angsten. Wat gebeurt er als die angsten veel te dichtbij komen? Een van de jongeren zal de nacht niet overleven. En een van hen is de moordenaar…

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Het geheim van het familiehuis - Kate Morton

 • Dromen in Bretagne - Marcella Kleine

 • De prins van Trots (Koninkrijk der Zonden 2) - Kerri Manisalco

 • Juice - Heleen van Royen

 • De Hawthorne-broers - Jennifer Lynn Barnes

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: Match

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

Zoek in artikelen