• onze waardering

Recensie: 101 vragen van kersverse mama's RECENSIE

Recensie: 101 vragen van kersverse mama’s – Lieve Van Weddingen

Dat je leven volledig zal veranderen, is de meest gemaakte opmerking tegen zwangere vrouwen. Met een baby begin je aan een heel nieuw leven, met de verantwoordelijkheid voor een kleintje. Je doet allerlei dingen voor het eerst. Niet zo gek dat er voor iedere kersverse mama momenten komen waarop je twijfelt. Aan waarom je kindje blijft huilen. Hoe je het in je eentje thuis redt met een baby. Wat je aan moet (letterlijk en figuurlijk) met je veranderende lichaam. En hoe houd je de relatie met je eigen moeder goed?

Deze en veel meer vragen van jonge moeders komen aan bod in 101 vragen van kersverse mama’s van Lieve Van Weddingen. In dit boek geeft Van Weddingen antwoord op al deze vragen, mét praktische tips, om die onzekere eerste periode met een baby door te komen. En Van Weddingen weet waar ze het over heeft. Ze coacht vrouwen tijdens en na de zwangerschap, waarbij ze nauw samenwerkt met verloskundigen en dokters. Ook schrijft ze veel over het onderwerp, onder meer voor Mama Baas (mamabaas.com), een website met eerlijke verhalen van mama's en papa’s.

Ook 101 vragen van kersverse mama’s vertelt het eerlijke verhaal. Van Weddingen kaart onderwerpen aan die sommige moeders misschien zelfs niet eens hardop durven uit te spreken. Bijvoorbeeld: is het normaal je soms af te vragen waar je aan begonnen bent? Overleeft je relatie de baby? Of: hoe kom je straks weer aan je eigen leven toe? Ook Van Weddingens antwoorden zijn eerlijk en vooral heel nuchter. Op de vraag ‘Kan ik na de bevalling weer alles doen wat ik vroeger deed’ zegt ze: “Je bevalt niet zo heel vaak, dus neem het ervan.” Dat dus.

Door die nuchterheid en door de speelse opmaak is 101 vragen van kersverse mama’s een leuk doorbladerboek. Ook voor kersverse papa’s, aanstaande ouders en anderen bij wie in de omgeving een baby geboren is/zal worden. Met 101 vragen is er voor iedereen wel een onderwerp dat herkenbaar is. Je zult het boek niet van kaft tot kaft lezen, maar zo nu en dan even pakken – op zoek naar een specifiek antwoord of gewoon een stukje bemoediging. Want je bent duidelijk niet de eerste of de enige die met deze vragen worstelt. En die gedachte alleen al maakt het een stuk makkelijker ook van de eerste tijd met je kindje te genieten.

Recensie: 101 vragen van kersverse mama’s – Lieve Van Weddingen

101 vragen van kersverse mama's

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Is het mijn schuld als mijn kindje blijft huilen en ik het niet kan troosten? Waarom voel ik mij altijd onzeker als ik goedbedoeld advies krijg? Hoe kom ik de dag door wanneer ik amper heb geslapen? Hoe kan ik mijn partner meer laten helpen? Ik mis mezelf als vrouw; is dat normaal?Moeders die pas bevallen zijn, kampen vaak met heel wat twijfels en wisselende emoties. Je hebt vragen over je nieuwe lichaam, je gevoelens en de relatie met je partner, maar ook over de band met je kindje, de verhouding tot je familie en de vergelijking met andere moeders.Mama Baas-expert Lieve Van Weddingen geeft telkens een helder en genuanceerd antwoord met praktische tips.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • 10 redenen waarom Ben Barnes een lekker ding is

 • Zo werden de seksscènes in Bridgerton gemaakt

 • 10 redenen waarom Chris Hemsworth een lekker ding is

 • Lees o.a. de nieuwste Suzanne Vermeer, Cassandra Clare of Sophie Kinsella gratis bij Everybook

 • De hoogst verdienende films in Coronatijd

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

 • Recensie: The Fault in our stars

Zoek in artikelen