• onze waardering

Recensie: Evi praat met paarden RECENSIE

Recensie: Evi praat met paarden – Nicolle Christiaanse

Evi praat met paarden gaat over een meisje, genaamd Evi. Evi heeft een heel leuk buurmeisje met twee pony’s. Maar helaas gaat haar buurmeisje verhuizen en Evi mist de pony’s vreselijk. Maar gelukkig komen er na twee weken nieuwe mensen in het huis wonen. En de nieuwe mensen hebben maar liefst 4 paarden! Evi kan haar geluk niet op, maar al snel merkt Evi dat zij dingen snapt aan paarden die andere mensen niet snappen. Zo vindt paard Diederik het niet leuk om Dikkie genoemd te worden en is ze ervan overtuigt dat paard Prins niet meer eet omdat hij heimwee heeft. Zal ze dit wel aan haar nieuwe buurvrouw durven vertellen?

Evi praat met paarden is een écht paardenboek voor paardenjongens -en meisjes. Het bevat soms wat spannende pagina’s, wanneer Evi van plan is om buurvrouw Ina te vertellen wat zij denkt van de paarden Diederik en Prins, maar dit eindigt steeds wat somber omdat Evi het toch niet durft. Hierdoor neigt het verhaal wat langdradig te worden. Daarnaast is er niet echt sprake van een bepaalde diepgang. Kleine problemen die Evi in het boek tegenkomt, zoals bijvoorbeeld dat Evi nog nooit een buitenrit heeft gemaakt en dit spannend vindt worden nogal summier besproken. Het is met een aantal regels vaak al opgelost en hierdoor blijft het boek vlak en wordt er niet dieper in gegaan op emoties die kinderen op zo'n moment kunnen voelen. Het boek zou sterker zijn geworden wanneer de emoties die kinderen dan voelen uitgebreider besproken zouden worden. Wanneer Nicolle Christiaanse dit had gedaan, zullen veel kinderen zich kunnen herkennen in het leven van Evi waardoor Evi praat met paarden meer zou aanspreken. De tekst in het boek is overzichtelijk door het prettig te lezen lettertype en de grootte hiervan. Omdat het boek niet al te dik is, zal het kinderen zeker aanspreken om te gaan lezen. 

Concluderend heeft Nicolle Christiaanse met Evi praat met paarden een nogal zoetsappig verhaal geschreven, wat nét iets te ver van de realiteit staat. Wanneer er meer aandacht was geschonken aan emoties, zou het boek kinderen kunnen helpen als zij iets niet durven. Dan zou het verhaal realistischer over komen en zou het kinderen zelfs kunnen helpen om hiermee om te kunnen gaan. 

Recensie: Evi praat met paarden – Nicolle Christiaanse

Evi praat met paarden

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Evi kan met paarden praten. Wie wil dat nu niet?

    Evi praat met paarden is het eerste deel in een nieuwe paarden serie. Het écht begrijpen van de dieren staat centraal. Welke paarden¬fan zou nou niet met zijn lievelingsdier willen kunnen praten?

    Evi krijgt nieuwe buren, mét pony's en paarden. Evi kijkt haar ogen uit als ze ziet dat pony Tommy gewoon los mag rondlopen. Ze noemen hem zelfs de waakpony!

    Evi vindt het heerlijk om bij de paarden te zijn. Ze kan heel makkelijk contact met hen leggen. Door goed te kijken en te luisteren snapt ze wat de dieren be doelen. Buurvrouw Ina heeft het druk met de verhuizing en staat niet open voor de signalen die haar paarden geven. Kan Evi tinker Diederik helpen met zijn probleem? En durft ze wel tegen Ina te zeggen wat ze denkt?

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen