• onze waardering

Recensie: Onder de Afrikaanse zon RECENSIE

Recensie: Onder de Afrikaanse Zon – Adrienne Benson

Hoe de levens van drie vrouwen voor altijd met elkaar verweven raken: Leona, een Amerikaanse wetenschapper, krijgt in een afgelegen Masai nederzetting in Kenia een dochtertje. Vanwege haar eigen moeilijke jeugd en het feit dat ze alleenstaand is, twijfelt ze aan haar vermogen om zelf een goede moeder te zijn. Jane, een eenzame expat, volgt haar man voor de zoveelste keer naar wéér een ander land, en leert daar hoe kwetsbaar het leven is. Simi, een kinderloze Masai, leeft in een gemeenschap waar vrouwen alleen waardevol zijn als ze kinderen hebben. Dan krijgen de drie vrouwen vanwege uitzonderlijke omstandigheden met elkaar te maken. In het meedogenloze Afrikaanse landschap moet ieder van hen op een eigen manier om zien te gaan met hartverscheurend verlies, pijnlijke conflicten en overrompelende liefde.

De eerste pagina’s over een geboorte trekken je direct in het verhaal. Samen met de schrijfstijl van Adrienne Benson. Haar schrijfstijl is mooi, liefelijk beschrijvend, emotioneel. Het doet wat met je als lezer. Adrienne Benson groeide zelf op in Afrika, ze weet de plaatsen dan ook zo mooi beeldend te beschrijven, alsof je zelf in de dorpen rondloopt. Ze kent de culturen en de karakters van deze mensen. En dit zorgt voor de perfecte beleving van Onder de Afrikaanse zon.

Eerlijk toegegeven, in eerste instantie is dit boek niet helemaal mijn thema. Maar ik moet bekennen: Benson heeft me positief verrast. Ze kan dus zelfs de interesse wekken van lezers die misschien minder interesse hebben in het verhaal of Afrika. Ze zit dan ook hoog in de emotie van de karakters en dat maakt Onder de Afrikaanse zon een erg goed boek.

In het begin zijn het drie verschillende verhaallijnen en blijf je je als lezer afvragen hoe de drie vrouwen met elkaar te maken hebben. Steeds meer en meer kom je hier achter en begin je de levens van deze ijzersterke personages samen te voegen.

Naast de inlevende schrijfstijl, is er ook veel aandacht voor de Afrikaanse cultuur. Er is ook veel afwisseling in het verhaal en flashbacks zorgen ervoor dat je als lezer meer te weten komt. Het enige minpuntje is dat het verhaal vrij positief is ingestoken, waardoor het soms wat diepgang mist en daardoor een hoog vrouwengehalte krijgt. Ikzelf hou hier zeker wel van, maar het kan af en toe wat zoetsappig aanvoelen.

Lees zeker Onder de Afrikaanse zon om te weten hoe de vrouwen samenkomen en de harde wereld overleven. Zie deze wereld door de ogen van een Masai, wetenschapper en een eenzame reizigster. En geniet natuurlijk van de prachtige schrijfstijl van Adrienne Benson.

Recensie: Onder de Afrikaanse Zon – Adrienne Benson

Onder de Afrikaanse zon

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Leona, een Amerikaanse wetenschapper, krijgt in een afgelegen Masai-nederzetting in Kenia een dochtertje. Vanwege haar eigen jeugd en het feit dat ze alleenstaand is, twijfelt ze aan haar vermogen om zelf een goede moeder te zijn. Jane, een eenzame expat, volgt haar man voor de zoveelste keer naar wéér een ander land, en leert daar hoe kwetsbaar het leven is. Simi, een kinderloze Masai, leeft in een gemeenschap waar vrouwen alleen waardevol zijn als ze kinderen hebben.

    De drie vrouwen krijgen op bijzondere wijze met elkaar te maken. In het meedogenloze Afrikaanse landschap moet ieder van hen op een eigen manier om zien te gaan met hartverscheurend verlies, pijnlijke conflicten en overrompelende liefde.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • De gebroeders Maxilari - David Pefko

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen