• onze waardering

Recensie: Een ongewoon huwelijk RECENSIE

Recensie: Een ongewoon huwelijk – Tayari Jones

Een ongewoon huwelijk van Tayari Jones vertelt het verhaal van Roy, Celestial en Andre. Roy en Celestial zijn pas getrouwd en hun relatie gaat met ups en downs. Op het moment dat ze ruzie hebben wordt Roy gearresteerd voor een misdrijf. Hij heeft dit niet gedaan, maar wordt desondanks toch veroordeeld. Hij gaat in hoger beroep en hoopt eerder vrijgelaten te worden dan de twaalf jaar waarvoor hij veroordeeld is. Andre is een goede vriend van de twee en zorgt voor Celestial in de tijd dat Roy vast zit.

Tayari Jones heeft een prettige schrijfstijl en heeft je daardoor redelijk snel in het verhaal. Het verhaal wordt verteld vanuit Roy, Celestial en Andre. Dit wordt vaak afgewisseld, waardoor ik regelmatig moest kijken wie die “ik” dan precies was. Op zich is het prettig om alles vanuit alle kanten bekeken te hebben, maar het zorgt ook voor verwarring.

Een ongewoon huwelijk is een roman over onvoorwaardelijke liefde. Dat onderwerp wordt op een goede manier beschreven. Je hebt duidelijk beeld bij het verhaal, ondanks dat er wat mij betreft wat gaten in het verhaal zitten.

De brieven die Celestial en Roy aan elkaar schrijven, maken het verhaal begrijpelijker. Af en toe wordt het wat te langdradig en eindigt het abrupt. Desalniettemin heb je aan het eind van het verhaal het gevoel dat je het verhaal begrepen hebt.

Een ongewoon huwelijk beschrijft een aantal situaties waarin mensen met een donkere huidskleur benadeeld worden. Het suggereert ook dat de arrestatie vanuit discriminatie gedaan wordt.

Wat mij betreft komt het vrij negatief over, terwijl deze gebeurtenis bij iedereen voor had kunnen komen. Persoonlijk vind ik het jammer dat die negatieve lading de bovenhand heeft in dit verhaal.

Tayari Jones heeft de personages in het verhaal goed neergezet. Doordat het vanuit alle drie de hoofdpersonen geschreven is, kan je je inleven in allemaal. Misschien had je iets meer empathie voor iemand gekregen als het vanuit één persoon geschreven was.

Een ongewoon huwelijk is een leuk verhaal, wat prettig weg leest. Aan het eind van het verhaal is de boodschap overgekomen, ondanks dat er gaten in het verhaal zitten. Het verhaal eindigt vrij verrassend, wat een leuk effect geeft aan het boek.

Recensie: Een ongewoon huwelijk – Tayari Jones

Een ongewoon huwelijk

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Celestial en Roy zijn jong, verliefd en pas getrouwd. Zijn carrière in de zakenwereld zit in de lift, zij is een veelbelovende artiest. Ze zijn net aan het wennen aan de routine van hun leven samen als ze uit elkaar getrokken worden door omstandigheden die ze zich nooit hadden kunnen inbeelden. Roy wordt gearresteerd en veroordeeld tot twaalf jaar cel voor een misdaad waarvan Celestial weet dat hij die niet heeft gepleegd. Wrong race, wrong place.

  Ondanks haar sterke onafhankelijkheid, voelt Celestial zich ontheemd. Ze zoekt troost bij André, haar jeugdvriend en getuige op haar huwelijk. Roy ontdekt in zijn isolement een heel nieuwe wereld. Kan liefde zelfs in extreemste omstandigheden standhouden?

  Een ongewoon huwelijk is een eigentijdse, briljante en ontroerende roman over onvoorwaardelijke liefde en de complexiteit van relaties.

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: #Selfie

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen