• onze waardering

Recensie: Een klein gebaar RECENSIE

Recensie: Een klein gebaar – Lucy Dillon

Libby en haar man Jason zijn naar het platteland verhuisd om haar schoonmoeder Margaret te helpen met haar hotel na het overlijden van haar man Donald. Als er voor de deur een onbekende vrouw wordt aangereden ontfermd Libby zich over haar. Ze is haar geheugen kwijt en had alleen een briefje met het adres van het hotel erop in haar zak. Libby biedt haar een slaapplaats aan om te herstellen maar had nooit verwacht wat voor gevolgen dit kleine gebaar zou hebben.

Een klein gebaar is een heerlijke, romantische maar toch spannende roman. Vanaf het begin sluit je de licht onzekere Libby in je hart. Maar ook Bob, de ondeugende basset hound van haar schoonmoeder heeft al snel een plekje in je hart veroverd. Bij Libby duurt het wat langer voordat ze Bob leert waarderen, wat weer voor extra humor in het verhaal zorgt. Dat Libby en Jason niet helemaal vrijwillig voor deze verandering in hun leven hebben gekozen wordt al snel duidelijk. Maar wat er precies is gebeurd wordt stukje bij beetje pas duidelijk. En ook de identiteit van de onbekende vrouw en hoe ze bij het hotel terecht gekomen is wordt slechts stukje voor stukje bekend gemaakt. Deze spanningsopbouw zorgt ervoor dat je vanaf het begin het boek niet meer wilt wegleggen.

Maar ook de prettige en zeer toegankelijke schrijfstijl van Lucy Dillon zorgt ervoor dat Een klein gebaar een zeer gemakkelijk leesbaar boek is. Voor je het weet ben je door de ruim 400 bladzijdes heen en neem je met pijn in je hart afscheid van Libby en de onbekende vrouw. En natuurlijk van Bob. De personages in Een klein gebaar zijn een belangrijke factor dat je zo snel in het verhaal zit en met ze meeleeft. Het verhaal wordt voornamelijk vanuit Libby en de onbekende vrouw verteld. Deze wisselen elkaar af en stukje bij beetje wordt het hele plaatje compleet. En ook de verbouwing van het hotel krijgt, met de nodige tegenslagen, steeds meer vorm. Het verhaal van de onbekende vrouw is zo goed uitgewerkt dat je je bijna kunt voorstellen dat je je geheugen kwijt bent en dat er niemand is die je kan vertellen wie je bent.

Een klein gebaar is de tweede roman van Lucy Dillon die in het Nederlands is vertaald. Het goede nieuws is dus dat je meteen door kunt met Honderd stukjes van mij, als je die nog niet gelezen hebt. Het nog betere nieuws is dat er dus nog meer boeken zijn, alleen wel in het Engels. Dus of even geduld hebben of je Engels afstoffen. Maar dat je na Een klein gebaar meer wil lezen van Lucy Dillon is zeker.

Recensie: Een klein gebaar – Lucy Dillon

Een klein gebaar

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Libby en haar man Jason hebben hun huis in Londen vaarwel gezegd om het hotel van zijn ouders uit het slop te halen. Ze hebben grootse ideeën over hoe ze het gaan aanpakken: ruime, luxueuze kamers en badkamers, en zij als het team achter de schermen. Maar de zaken gaan beslist niet zoals gepland, niet met de verbouwing en niet met de samenwerking tussen Libby en Jason zelf.

    Dan wordt een onbekende vrouw voor hun deur aangereden. Door het ongeluk weet zij niet meer wie ze is of waarom ze daar was – de enige aanwijzing die het ziekenhuispersoneel kan vinden over haar identiteit is een kaartje in haar broekzak met daarop de naam en het adres van het hotel. Als Libby de vrouw een kamer in het hotel aanbiedt om te herstellen, kan ze niet voorzien wat voor lawine aan gebeurtenissen ze daarmee in gang zet…

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • De gebroeders Maxilari - David Pefko

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen