• onze waardering

Recensie: War Storm RECENSIE

Recensie: War storm – Victoria Aveyard

Nadat Mare en Cal beide hun keuze hebben gemaakt, de keuze voor hun doel en niet voor elkaar, gaat het leven door. Mare vecht voor de Roden – vecht voor haar overtuigingen, maar haar gevoelens voor Cal blijven. Alle partijen vechten voor de macht, maar wie zal de strijd winnen?

In het laatste deel van de Rode Koningin serie, ligt alles overhoop in Norta. Er zijn zoveel mensen die de macht willen, dat er overal complotten gesmeed worden. Doordat er veel afspraken gemaakt moeten worden, komt het boek langzaam op gang. De actie en gevechten die we gewend zijn uit de vorige delen, is in het begin ver te zoeken. Dat is jammer, want hierdoor is het moeilijk om in het verhaal te komen. Het voelt zelfs wat saai aan op sommige momenten.

Als we verder komen in War Storm, gaat dit beter. Er komen verschillende situaties aan het licht waar wel degelijk gevochten moet worden, en hierdoor krijg je meer het gevoel wat de vorige delen ook gaven. Nu lijkt het weer alsof je de Rode Koningin aan het lezen bent.

De hoofdstukken zijn vanuit verschillende personen geschreven. In het begin voornamelijk vanuit Evangeline, Iris en Mare, maar later komen we ook de beleving van Cal en Maven tegen. Dit is een goede zet, omdat er zoveel gebeurt in het koninkrijk, wat op veel manieren en voor veel mensen anders uit kan pakken. Zo lukt het gemakkelijker om alle partijen te begrijpen en te zien hoe zij over de situatie denken. Ook is het leuk om te lezen wat mensen voor plannen smeden, terwijl de anderen hier geen weet van hebben. Dit is natuurlijk niet mogelijk wanneer een boek maar vanuit één personage geschreven is.

Er zijn zoveel partijen die de macht willen grijpen, dat het soms moeilijk is om bij te houden wie wie is. Ook omdat er geen namen gebruikt zijn die heel makkelijk te onthouden zijn, is het lastig om mensen te onthouden die maar heel af en toe ter sprake komen.

Wat goed is aan het slot van de boekenserie van Victoria Aveyard, is dat ze de band tussen Cal en Mare niet zomaar links laat liggen. Het gevaar bij het beëindigen van een relatie, is dat er heel snel overheen geschreven word, en de gevoelens die eerst zo intens en aanwezig waren, ineens verdwenen zijn. Dat is niet het geval in War Storm. Dit zorgt ervoor dat het realistisch aanvoelt.

Dit laatste boek in de serie van de Rode Koningin is een tikje te lang. Er gebeurt veel, maar niet alles hoeft even uitvoerig besproken te worden. War Storm beëindigd het verhaal goed, maar is niet het sterkste slot waar we op hadden kunnen hopen.

Recensie: War storm – Victoria Aveyard

War Storm

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (2 stemmen)
  • Omschrijving:

    VICTORY COMES AT A PRICE. Mare Barrow learned this all too well when Cal's betrayal nearly destroyed her. Now determined to protect her heart-and secure freedom for Reds and newbloods like her-Mare resolves to overthrow the kingdom of Norta once and for all . . . starting with the crown on Maven's head. But no battle is won alone, and before the Reds may rise as one, Mare must side with the boy who broke her heart in order to defeat the boy who almost broke her. Cal's powerful Silver allies, alongside Mare and the Scarlet Guard, prove a formidable force. But Maven is driven by an obsession so deep, he will stop at nothing to have Mare as his own again, even if it means demolishing everything - and everyone - in his path. War is coming, and all Mare has fought for hangs in the balance. Will victory be enough to topple the Silver kingdoms? Or will the little lightning girl be forever silenced? In the epic conclusion to Victoria Aveyard's stunning series, Mare must embrace her fate and summon all her power . . . for all will be tested, but not all will survive.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen