• onze waardering

Recensie: Woestijnpiraten RECENSIE

Recensie: Woestijnpiraten – Dan Walker

Zoya is vergeten een cadeau te kopen voor een van de bemanningsleden, daarom is ze nu in het museum om het perfecte cadeau te stelen. Een bril die ooit van een beroemde luchtpiraat is geweest, maar iemand is haar voor. Een woestijnpiraat die werkt voor iemand waarvan Zoya dacht voorgoed verlost te zijn. Dit is het begin van een heel nieuw avontuur dat zich niet alleen op de grond afspeelt, maar ook in de woestijn.

Schrijver Dan Walker laat in dit tweede boek weer een nieuwe kant van piraten zien. Dit keer zijn het woestijnpiraten, die niet altijd even slim uit de bocht komen. Dit betekent een nieuw avontuur voor Zoya en haar vriendje Bucker. Het is wel jammer dat Woestijnpiraten zich meer op de grond afspeelt dan in de lucht. Hierdoor mis je het spectaculaire luchteffect wat je in het eerste boek Luchtpiraten wel hebt. Gelukkig komt richting het einde van het boek dit wel terug, wat hiermee gelijk de spanning uit het eerste boek terughaalt.

De stoere Zoya en haar vriendje Bucker kenden we al uit het eerste boek, maar in Woestijnpiraten maken we ook kennis met Dodsley en Eva. Helaas ontdekken we niet veel nieuwe dingen over de hoofdpersonages. Walker houdt Zoya’s levendige en ondeugende persoonlijkheid in stand, maar we komen niet veel meer over haar te weten.

Het boek zit vol met avonturen, op elk moment gebeurt er wel wat. Dit is heel fijn aan Woestijnpiraten, want hierdoor heeft het boek veel vaart en kan je niet meer stoppen met lezen. Een klein minpuntje is dat sommige gebeurtenissen soms te snel voorbij zijn. Zo valt Zoya op een moment heel hard, maar wordt hier later helemaal niet meer op ingegaan. Het boek is geschikt voor alle jongens en meiden die van avontuur houden. Woestijnpiraten kunnen kinderen ook heel goed zelf lezen, dit door de grote letters en het makkelijke taalgebruik. Het boek ziet er op het eerste gezicht voor kinderen misschien vrij dik uit, maar als ze eenmaal beginnen met lezen willen ze hem niet meer wegleggen. Walker heeft een grote fantasie en laat dit in het boek goed naar voren komen, wat ook de fantasie van de lezer prikkelt.

Woestijnpiraten is een spannend en uniek boek over piraten dat je, nadat je begint te lezen, niet meer weg wilt leggen. Schrijver Dan Walker brengt piraten in een heel nieuw jasje, met ook een ander avontuur dan in het eerste boek. Het boek is perfect voor elk kind (en volwassene) dat voor eventjes een piraat wilt zijn.

Recensie: Woestijnpiraten – Dan Walker

Woestijnpiraten

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:


    Zoya zag ze het eerst: vurige, oranje lichten aan de nachtelijke hemel. Eerst dacht ze dat het misschien vuurwerk was, of sterren, misschien lantaarns. Maar het waren brandende raketten en ze kwamen recht op hen af. De Waterjuffer werd aangevallen…
    Het laatste wat Zoya zag, was een storm van oranje vuur. Nu ligt ze op de harde grond, omringd door smeulend puin, terwijl Lendon Kanes koude, maniakale lach nog nagalmt in haar oren. Net toen ze dacht dat ze aan hem was ontkomen, kwam hij terug om hen allemaal te vernietigen.


     

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen