• onze waardering

Recensie: Vega feest RECENSIE

Recensie: Vega Feest – Nina Olsson

Nina Olsson, een Zweedse dame woonachtig in Amsterdam, kun je kennen van haar foodblog Nourish Atelier. Na haar kookboeken Veggie burgers en Bowls of goodness verschijnt nu Vega feest. Dit boek begint met een uitgebreide inleiding voorzien van tips. Hierna volgen de recepten die onderverdeeld zijn in negen kernhoofdstukken, met in totaal ruim honderd recepten. De recepten bestaan veelal uit twee pagina’s, een met foto en een met benodigdheden en bereiding. Gekozen is voor een rustige vormgeving met veel witgebruik. Naast dat de recepten vegetarisch zijn, worden veganistische en glutenvrije alternatieven gegeven. Met Vega feest kook je het hele jaar door: een midzomerdroomtaart, ravioli met bieten en winterse pesto, kroketjes, mini-caesar-saladschuitjes, een Noordse nachosalade, big roast of een mangocheesecake, kortom bijzonder veelzijdig. 

Als eerste maakte ik platbroodpizza’s met curry. Hier belegde ik naanbroodjes met curry en toppings van babyspinazie, cherrytomaat, rode ui en een zoete knoflooksaus. De zelfgemaakte curry was heerlijk van smaak, maar wel overwegend zuur door de yoghurt. Ik zou hier zelf liever kokosmelk gebruiken. 

Het tweede recept dat ik maakte, was warm glühappelsap. Het appelsap heb ik laten zachtjes laten koken met honing, kruidnagels, kaneel en steranijs. Het was een heerlijk hartverwarmend drankje.

Inmiddels zijn er al een heleboel vegetarische en veganistische kookboeken op de markt. De recepten uit Vega feest onderscheiden zich, doordat ze geschikt zijn voor het koken voor groepen en sharing dinners. Zo zijn de meeste recepten voor vier tot acht personen of een veelvoud hiervan. De Zweedse roots laat auteur Nina Olsson terugkomen in haar recepten zoals: smörgåsbord (tafel vol Zweedse delicatessen) en Smörgåstårta (Sandwichtaart). Dit vind ik een leuke toevoeging en zeker bijdragen aan het onderscheidend vermogen. Helaas missen de recepten een bereidingstijd. Dat vind ik echt een gemis want zeker bij het koken voor groepen is timemanagement in de keuken zo belangrijk. De lijst van ingrediënten vind ik daarnaast vaak vrij lang. Daarbij moet wel gezegd worden dat veel ingrediënten vrij standaard zijn en dat er ook alternatieven genoemd worden. Hierdoor is het toch vrij toegankelijk. Met de feestdagen in het vooruitzicht biedt Vega feest genoeg om een feestelijk diner op tafel te toveren. Ook voor andere feestelijke gelegenheden zoals verjaardaghapjes of een zomerse picknick is genoeg inspiratie te vinden.

Recensie: Vega Feest – Nina Olsson

Vega feest

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Vega feest van Nina Olsson is een vegetarisch kookboek voor sharing dinners; van soepen tot pizza's, gebak en drankjes. Vega feest staat boordevol vegetarische gerechten voor elke feestelijke gelegenheid.

    Olsson toont aan dat je ook zonder vlees iets uitbundig kunt vieren. Of je nu een etentje of picknick organiseert of gewoon wat simpele hapjes voor een feestje wilt maken: met deze smaakvolle recepten van over de hele wereld bereid je makkelijk een vegetarisch gerecht om samen te delen. Ook voor wie veganistisch of glutenvrij eet, zijn er talloze opties. Verras je vrienden en familie met een Regenboogcurrytafel, Tunesische aubergine-paprikastoof, Pastinaakchips uit de oven, Wabi-sabisalade, Midzomerdroomtaart, Roze-grapefruitmargarita en nog veel meer hapjes en drankjes om samen van te genieten. Dit boek gaat over een van de mooiste dingen in het leven: het delen van lekker eten met familie en vrienden.
    Nina Olsson is bekend van haar immens populaire blog www.nourishatelier.com, en van haar kookboeken Veggie Burgers en Bowls of Goodness, dat werd genomineerd voor Kookboek van het Jaar.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

  • Net goed – Tjibbe Veldkamp

  • Zusje van mij - Mikaela Bley

  • Toen de maskers kwamen - Jennifer Dugan

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen