• onze waardering

Recensie: Verbroken RECENSIE

Recensie: Verdorven - Luc Deflo

Luc Deflo’s thriller Verdorven gaat over Sigrid Beertens die na een personeelsfeestje in een rendez-vous hotel beland met haar baas Nick. Dagen later ziet Sigrid een opsporingsbericht over een vermiste vrouw, waardoor zij beseft dat ze getuige moet zijn geweest van deze vermissing. Nick wil niets met deze zaak te maken hebben, maar Sigrid heeft het gevoel dat ze haar getuigenis moet delen om de vermissing  op te lossen.

Rechercheur Guy Depreter wordt op de zaak gezet en al snel wordt er een verdachte gearresteerd. Wanneer getuige Sigrid zich met haar getuigenis meldt, gaat Depreter zich nog verder verdiepen in de zaak. Hierdoor stuit hij op vreemde zaken, die zowel hem als Sigrid in gevaar brengen, want de macht van de dader blijkt ver te reiken.

Het taalgebruik van Deflo is Vlaams, wat past bij zijn herkomst. De woorden van de personages zijn direct en komen natuurlijk over. Er zijn weinig personages, waardoor je iedereen al snel kent en helemaal in het verhaal zit. Sigrid is een ambitieuze vrouw die dubt over haar relatie met haar baas Nick, die wel haar geliefde wil zijn, maar zijn gezin niet wil verlaten. Guy Depreter is de klassieke uitgebluste rechercheur: gescheiden en drinkt te veel. Verdorven bevat veel stereotype karakters.

Door de opbouw van het boek weet je als lezer al snel wie de dader is, waardoor een deel van de spanning in deze thriller weg is. Toch zit er wel spanning in deze thriller, omdat de dader veel macht heeft en hoog spel speelt. De macht van de dader reikt zelfs zo ver dat hij invloed heeft op het politieonderzoek en getuige Sigrid.

Luc Deflo is al bijna twintig jaar de meester van de psychologische thrillers in Vlaanderen. Hij staat bekend om zijn sterke plots, mysterieuze personages en zeer spannende scènes.

Deflo heeft al veel thrillers op zijn naam staan en heeft voor zijn werk de Hercule Poirot-prijs al een keer in ontvangst mogen nemen. Helaas is deze schrijver onlangs veel te jong overleden.

Verdorven is een aardige thriller van Deflo, want het boek leest prima weg. Je zit snel in het verhaal, waardoor het boek heerlijk doorleest. De spanning is helaas niet altijd aanwezig en ook scoort dit boek weinig qua originaliteit. Deflo heeft betere thrillers geschreven, zoals zijn serie Cel 5.

Recensie: Verdorven - Luc Deflo

Verdorven

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Na een personeelsfeestje belandt Sigrid ongepland in een rendez-voushotel met haar baas, Nick. Het wordt een gênante avond die ze zo snel mogelijk wil vergeten. Tot een opsporingsbericht haar doet beseffen dat zij en Nick getuigen zijn in een verdwijningszaak.
    Nick, gelukkig getrouwd, weigert elke medewerking. Sigrid zet door, maar de politie wimpelt haar af. Wie gaat er immers alleen naar een rendez-voushotel?
    Wanneer ze ontgoocheld afdruipt, botst Sigrid op Guy Depreter, een uitgebluste flik die niets liever doet dan in de beerput roeren, al was het maar om zijn diepgewortelde frustraties af te reageren. Hij besluit haar te helpen. Wat Depreter opvist uit de drek is zo verdor ven dat hij niet alleen zijn langverwachte pensioen zal moeten uitstellen, maar moet vechten voor zijn leven. En voor dat van Sigrid.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen