• onze waardering

Recensie: Zwanger worden RECENSIE

Recensie: Zwanger worden – Petra de Sutter en mama baas

Zwanger worden is een informatief boek wat geschreven is door fertiliteitexpert Petra de Sutter en mama baas. De Belgische schrijfster beschrijft de verschillende manieren om zwanger te kunnen worden of om een kind te krijgen.

Het mooi geïllustreerde boek bevat zowel informatie als ervaringsverhalen. Het is daarmee een goed boek om te lezen als je er over denkt om zwanger te willen worden.

Petra de Sutter beschrijft in eerste instantie de feiten om op een natuurlijke manier zwanger te kunnen worden. Er worden tips gegeven en fabels uit de wereld geholpen.

De informatie wordt in verschillende subonderwerpen beschreven. Op deze manier kan je het boek ook als naslagwerk gebruiken nadat je het gelezen hebt.

Nadat je op een prettige manier alles gelezen hebt ten aanzien van het natuurlijk zwanger worden, wordt in het tweede deel de mogelijkheden besproken als het niet op een natuurlijke manier lukt.

Het tweede deel heeft dezelfde opbouw als het eerste deel en leest daarmee net zo prettig. Je krijgt veel informatie welke mogelijkheden er zijn als het niet op een natuurlijke manier lukt.

Petra de Sutter beschrijft in Zwanger worden zowel de Belgische als de Nederlandse wetgeving. Het geeft daarmee een goed beeld weer van de mogelijkheden die er zowel in België als in Nederland zijn.

De uitvoering van de verschillende opties zoals IUI, IVF en ICSI worden op een nauwkeurige manier beschreven. Petra de Sutter beschrijft de behandelingen van begin tot eind. Ze zet de feiten mooi op een rij, waardoor je een goed beeld hebt gekregen van de behandelingen. Daarnaast wordt het aangevuld met ervaringsverhalen.

De Nederlandse lezers moeten er alleen rekening mee houden dat de uitvoering in Nederland soms op een andere manier verloopt dan in België. Dit kan ook nog eens per ziekenhuis verschillen, maar over het algemeen worden er in Nederland bijvoorbeeld bij IUI niet standaard met bloedtesten gewerkt. Daarnaast wordt ook de natuurlijke cyclus via echo’s gevolgd en niet altijd door middel van ovulatietesten.

Bij de punctie krijg je in Nederland bijvoorbeeld ook geen narcose. Een infuus wordt nog wel eens gedaan, maar is in het algemeen stap twee. Als blijkt dat de medicatie die in de bilspier wordt gespoten, onvoldoende werkt, kan bij een volgende punctie gebruik gemaakt worden van medicatie via een infuus.

Ten slotte beschrijft Petra de Sutter de mogelijkheden die er zijn als het met IUI, IVF en ICSI niet lukt. Achtereenvolgens worden de volgende onderwerpen besproken: zaadceldonatie, eiceldonatie, draagmoederschap en adoptie.

Zwanger worden is een prachtig mooi boek met mooie illustraties, het heeft een mooie pagina indeling waarin informatie en ervaringen gedeeld worden.

Je krijgt een goede uitleg welke mogelijkheden er zijn om zwanger te kunnen worden. Het is een uitgebreid boek waarin elk onderwerp goed naar voren komt. Aan het eind van het boek worden er nog sites gegeven waar je nog meer informatie kan vinden of lotgenoten groepen kan vinden.

Kortom een mooi boek om te lezen als je zwanger wilt worden of meer informatie wilt over de verschillende mogelijkheden die er zijn als het niet op de natuurlijke manier lukt.

Recensie: Zwanger worden – Petra de Sutter en mama baas

Zwanger worden

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Als je besluit om aan kinderen te beginnen, kan het vaak niet snel genoeg gaan. Maar het pad naar een baby loopt bij iedereen anders en is niet altijd vanzelfsprekend. Het is dan ook belangrijk om goed geïnformeerd te starten.

    In dit basisboek zet fertiliteitsexpert prof. dr. Petra De Sutter alles van A tot Z op een rij. Hoe kun je op een natuurlijke manier zwanger worden? Kun je de natuur een handje helpen? Wat als het niet meteen lukt? Wanneer stap je het beste naar een (vruchtbaarheids-)arts? En wat als jij of je partner onvruchtbaar blijkt te zijn?

     

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen