• onze waardering

Recensie: In de maneschijn RECENSIE

Recensie: In de maneschijn – M.J. Arlidge

Het kampeerseizoen is weer begonnen maar de romantische, ontspannen sfeer slaat al snel om als kampeerders ’s nachts uit hun tent verdwijnen en op brutale wijze vermoord worden. Al snel heeft Helen Grace samen met haar team een lijst van verdachten samengesteld in de hoop de dader zo snel mogelijk te vatten voor er meer slachtoffers vallen.

Dit loopt echter niet zo vlot want het team stuit telkens weer op problemen en de lijst met verdachten wisselt constant. Intussen besluit journaliste Emilia Garanita haar eigen onderzoek te starten naar een lid van Helens team die een duistere kant lijkt te hebben. Of ze op het juiste spoor zit is nog maar de vraag...

In de maneschijn is intussen alweer het achtste boek van M.J. Arlidge waarin inspecteur Helen Grace de hoofdrol bekleedt. De meeste personages uit de verhalen zijn intussen al oude vrienden die we door en door kennen maar Arlidge koos ook voor een nieuwe wind in zijn achtste boek en besloot inspecteur Hudson aan Helens team toe te voegen.

Hudson is een personage waar je als lezer niet meteen je vinger op kan leggen. Hij heeft een bepaalde interesse voor Helen Grace maar op de een of andere manier had ik soms het gevoel dat die interesse ook iets duisters met zich meebracht.

Uiteraard is dit niet het enige duistere aspect aan het boek. Zoals we al van Arlidge konden verwachten bevat In de maneschijn verschillende gruwelijke gebeurtenissen. Zonder het echt te beseffen was ik in het boek begonnen zonder eerst de achterflap te lezen. Ik liet het verhaal echt op me af komen en dit was eigenlijk wel leuk. Ik wist helemaal niet wat te verwachten dus vanaf het begin was het verhaal al meteen spannend.

Hoewel ik zijn schrijfstijl intussen wel al ken, wist Arlidge mij met dit boek toch enorm te verrassen. Meestal heb ik in het midden van het verhaal al wat vermoedens over wie de dader zou kunnen zijn maar bij dit verhaal had ik echt totaal geen idee.

Net zoals de personages tastte ik in het duister. Eens ik ontdekte wie de dader bleek te zijn, vielen de puzzelstukjes wel in elkaar en begreep ik alles. Toch wist dat personage me nog te verbazen met enkele onvoorspelbare acties. Je merkt echt dat de schrijver veel werk steekt in de persoonlijkheid van de personages en ze erg realistisch weet neer te zetten.

Het verhaal, de rode draad, de persoonlijke ontwikkeling van de hoofdpersonages,… het was allemaal weer geweldig. Eerlijk gezegd had ik niet verwacht dat ik zo lovend zou zijn over In de maneschijn. Ik had er minder van verwacht omdat dit toch al het zoveelste boek in een reeks is maar het verhaal en zijn personages zijn sterker dan ooit en geven je enorm veel zin om in een negende boek te duiken.

Dit boek krijgt van mij 5/5 hartjes. Als ik een favoriet uit de acht boeken zou moeten kiezen dan stond In de maneschijn zeker in de top drie! M.J. Arlidge is geweldig goed in het schrijven van vernieuwende thrillers en wist nu ook weer een topboek te creëren. Met spijt leg ik het boek uitgelezen weg en hoop ik snel weer zo’n goede thriller te kunnen lezen, en dan het liefst een met Helen Grace in de hoofdrol.

Recensie: In de maneschijn – M.J. Arlidge

Helen Grace 8 - In de maneschijn

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Er waart iets dodelijks rond in het bos. Eerst moesten de wilde paarden eraan geloven. Nu zijn het onschuldige mannen en vrouwen die worden vermoord door een gedaante zonder gezicht. Verdwaald in het donker proberen ze te vluchten, zich te verstoppen. Wanhopig roepen ze om hulp. Maar er is niemand die ze kan horen…

    Helen Grace ziet zich geconfronteerd met een nieuwe nachtmerrie. De slachtoffers hangen met pijlen doorboord aan de statige oude eiken in het bos. Waarom worden hulpeloze -vakantiegangers opgejaagd tijdens het campingseizoen? Wat hebben de moorden te betekenen? Is dit soms het werk van een psychopaat? Of is het een teken van een occulte samenzwering en worden de slachtoffers geofferd aan het bos zelf? Helen moet zich in het duister wagen om de waarheid achter deze wel heel macabere zaak te achterhalen.

     

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen