• onze waardering

Recensie: Het mysterie van de drie kwarten RECENSIE

Recensie: Het mysterie van de drie kwarten – Sophie Hannah

Met toestemming van de erfgenamen van Agatha Christie is Sophie Hannah begonnen aan een serie nieuwe boeken over onze favoriete detective Poirot. Het mysterie van de drie kwarten is inmiddels haar derde boek over Poirot en de vraag is of ze wel de juiste sfeer weet te creëren! Het is namelijk een hele klus om een mysterie zo goed en bizar in elkaar te zetten zoals Agathe Christie dat deed.

In Het mysterie van de drie kwarten staan 4 mensen boos op de stoep van Poirot. Hij schijnt hen in een brief beschuldigd te hebben van de moord op Barnabas Pandy. Poirot staat voor een raadsel, hij heeft de brieven namelijk helemaal niet verstuurd en volgens de politie is Barnabas Pandy een natuurlijke dood gestorven. Daarnaast weet hij ook helemaal niet wie Barnabas Pandy is. Poirot zou Poirot natuurlijk niet zijn als hij het hier gewoon bij zou laten en gaat meteen op onderzoek uit. Er blijken ontzettend veel verdachten te zijn, maar wie is de uiteindelijke dader?

Het mysterie van de drie kwarten pakt vanaf het begin de aandacht van de lezer. Sophie Hannah weet deze op een uitstekende manier vast te houden. Het verhaal is ontzettend sterk geschreven waardoor je het boek maar moeilijk aan de kant kan leggen. De lezer moet en zal te weten komen hoe dit mysterie precies in elkaar zit en dat is niet makkelijk te ontdekken! Het wordt ontzettend goed verborgen gehouden en langzaamaan krijgt de lezer verschillende puzzelstukjes in de schoot geworpen. Pas aan het einde wordt het mysterie ontrafeld en dit zal de lezer versteld doen staan.

Het is dus wel duidelijk dat Het mysterie van de drie kwarten een verrassend en onvoorspelbaar boek is. Af en toe zelfs bizar. Op meesterlijke wijze weet Sophie Hannah verschillende plottwists in het verhaal te verwerken waardoor je als lezer continu op het verkeerde been wordt gezet. Dit is het mooie van een Poirot mysterie en ik denk dat Sophie Hannah hierbij zeker in de voetsporen van Agatha Christie is gestapt.

Het mysterie van de drie kwarten is een echte whodunnit. Er wordt dus vooral gefocust op het mysterie ontrafelen. Er komen geen bloederige scènes of heel veel actie in voor. Wel is het verhaal met humor geschreven en het tovert af en toe een echte lach op het gezicht van de lezer. Het mysterie van de drie kwarten is dus bovenal een vermakelijk boek, waarbij de lezer zelf na kan denken over hoe alles in elkaar steekt!

Kortom, Het mysterie van de drie kwarten van Sophie Hannah is een klassiek Poirot verhaal en doet zeker niet onder voor de verhalen van Agatha Christie! Het neemt je mee op reis door een mysterie en laat je op het puntje van je stoel zitten tijdens het lezen. Het einde is verrassend en doet de lezer verlangen naar het volgende verhaal over de detective Poirot.

Recensie: Het mysterie van de drie kwarten – Sophie Hannah

Het mysterie van de drie kwarten

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Hercule Poirot komt thuis na een lunchafspraak en treft een boze dame voor zijn deur aan. Haar naam is Sylvia Rule en ze vraagt op hoge toon waarom Poirot haar een brief heeft gestuurd waarin hij haar beschuldigt van de moord op Barnabas Pandy, een man van wie ze nooit gehoord heeft. Laat staan ontmoet. Poirot is evenals zijzelf geschokt, en binnen treft hij John McCrodden aan. Iemand die hij eveneens een beschuldigende brief gestuurd zou hebben. Poirot vraagt zich af hoeveel van die brieven er verstuurd zijn, en of de heer Pandy leeft of dood is. Hij kan niet anders dan op onderzoek uit gaan.

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: nieuwe recensenten

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: #Selfie

 • Ule

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen