• onze waardering

Recensie: Als een muildier dat roomijs naar de zon draagt RECENSIE

Recensie: Als een muildier dat roomijs naar de zon draagt – Sarah Ladipo Manyika

Als een muildier dat roomijs naar de zon draagt vertelt het verhaal van Morayo. Een Nigeriaanse vrouw die zich voorbereidt om haar 75e verjaardag te gaan vieren. Ondanks deze leeftijd is ze nog bijzonder zelfstandig en hecht veel waarde aan die zelfstandigheid. Zoals altijd voor haar verjaardag, koopt ze een nieuw paar schoenen en doet ze iets risicovols. Dit jaar kiest ze voor een tatoeage. Maar wanneer ze in haar appartement valt, komt alles in haar leven stil te staan en moet ze accepteren dat ze hulp nodig zal hebben en haar zelfstandigheid niet meer zo vanzelfsprekend is. 

Met Als een muildier dat roomijs naar de zon draagt heeft Sarah Ladipo Manyika een prachtig verhaal geschreven over een onafhankelijke vrouw die grote waarde hecht aan haar zelfstandigheid. Maar ondanks dat, wordt deze vrouw ouder en het hierbij horende verlies en verdriet komt aan bod. Je leest hoe het voelt om als een jong geest in een steeds ouder wordend lichaam vast te zitten. Het verhaal is geschreven in tegenwoordige tijd, dit maakt dat het boek extra aanspreekt en het lijkt alsof het verhaal zich vlak voor je afspeelt. Hierdoor is het boek vanaf het eerste begin al pakkend en wil je blijven lezen. Maar het verhaal wordt niet alleen beschreven vanuit Morayo, maar ook vanuit verschillende mensen die ze tegenkomt in haar leven. Zoals de jonge vrouw die haar komt opzoeken in het ziekenhuis en de kok in het verzorgingstehuis. Als een muildier dat roomijs naar de zon draagt bevat niet alleen het onderwerp ouder worden, maar heeft een prachtige onderliggende moraal: Onbekenden kunnen elkaar onverwachts helpen, leren van elkaar en elkaar tot steun zijn. En de uitkomsten hiervan kunnen zorgen voor prachtige resultaten. Hiermee leert Sarah Ladipo Manyika ons, dat wanneer iedereen wat meer naar elkaar om zou kijken, de wereld een stukje mooier zou worden. 

Concluderend is Als een muildier dat roomijs naar de zon draagt een prachtig, ontroerend en intrigerend verhaal over een steeds ouder wordende vrouw, die dit maar moeilijk kan accepteren. Een boek met mooie terugblikken op het verleden van Morayo en de mooie momenten die je kan beleven wanneer je ouder wordt

Recensie: Als een muildier dat roomijs naar de zon draagt – Sarah Ladipo Manyika

Als een muildier dat roomijs naar de zon draagt

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Morayo Da Silva is een wereldwijze Nigeriaanse vrouw van 75. Ze geniet van haar leven in het hippe San Francisco; ze maakt roadtrips in haar vintage Porsche, gaat graag een praatje aan en mijmert over haar favoriete romanfiguren. Maar als ze valt, is het gedaan met haar onafhankelijkheid. Ze zal moeten leren hulp te accepteren van vrienden en van vreemden. En dan zijn er nog de mannen in haar leven: de charmante Palestijnse winkelier Dawoed, de dakloze Grateful Dead-fan Sage, en de dichter Antonio voor wie ze altijd al meer voelde dan voor wijlen haar echtgenoot, de diplomaat.

    Een subtiel verhaal over ouder worden, vriendschap en verlies, en de erotische verlangens van een oudere vrouw.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen