• onze waardering

Recensie: Ginny Werkt RECENSIE

Recensie: Ginny Werkt – Ginny Ramkisoen

Wat doe je graag of wat zou je graag willen doen? Oftewel: hoe vind je dé droombaan die bij je past? Ginny Ramkisoen, oprichtster van Vacature bij Ginny, gaat je daarbij helpen met het boek Ginny werkt. Met ‘Vacature bij Ginny’, een online vacatureplatform voor werkzoekenden in de creatieve branche, heeft ze de nodige ervaring om de lezer op weg te helpen naar die ene droombaan.

Een droombaan is voor iedereen verschillend en er is dan ook niet maar één ultieme baan in de wereld. Een droombaan is een baan die jij ambieert en waar je talenten en skills tot recht komen. Maar naar wat voor baan ben je nu eigenlijk op zoek?

Aan de hand van drie vragen kom je erachter wat je nu eigenlijk wilt als het gaat om je baan. De eerste vraag is: wie ben ik. Ginny vertelt over haar eigen werkervaring en haar weg naar het ontstaan van ‘Vacature bij Ginny’. Vervolgens is het de beurt aan de lezer om na te denken over zijn/haar pluspunten, kluspunten, wat hij/zij met dit boek wil bereiken en wat hiervoor moet worden gedaan of gelaten. Het eerste deel gaat o.a. verder met invuloefeningen over de dingen die je wel of niet leuk vindt, waar je trots op bent en waar je nieuwsgierig naar bent. De reden voor deze invulvragen is simpel: volgens Ginny weet je vaak ergens diep in je achterhoofd wie je bent of wat je wilt, maar moet je het letterlijk zien om een beeld van jezelf en je wensen te krijgen. Bijna niets is te hoog gegrepen, want met lef, inzet, skills en een beetje ervaring kom je volgens haar al een heel eind. Aan het einde van het eerste deel maak je een conclusie over wie jij bent.

Het tweede deel in Ginny werkt, ‘wat wil ik’, begint direct met nieuwe vragen. Wat vind je leuk om te doen in je vrije tijd. Hoe ziet je ideale dag er uit of met wat voor gevoel wil je naar je werk. Welke doelen wil je behalen en welke banen passen heel goed misschien of helemaal niet bij je. Ginny vertelt over geluk,  de definitie daarvan en onze drang om te streven naar dat geluk. Tussendoor brengen haar eigen ervaringen je naar een volgend onderwerp.

Het derde deel gaat over hoe je bij je droombaan komt. Hierbij komen o.a. het CV, portfolio, netwerken, social media en het solliciteren zelf aan bod.

Ginny Ramkisoen biedt in Ginny werkt praktische handvatten om jouw droombaan te vinden. Aan de hand van haar eigen zoektocht neemt ze je mee in de belangrijkste aspecten om er achter te komen wat je leuk vindt en wat je nu eigenlijk wilt. Want dat is vaak het probleem: wat wil je nu echt? In het boek staan daarnaast tal van interviews over de droombaan van de geïnterviewde. Van een travelblogger tot vrachtwagenchauffeur en van content-/social media specialist tot steward; iedereen vertelt over zijn of haar droombaan, hoe ze gekomen zijn op het punt waar ze nu zijn, wat hun baan bijzonder maakt  of hoe een werkdag eruit ziet. Maar ook tips over hoe ook jij je droombaan kunt vinden.

Ginny werkt laat je stilstaan bij wat je nu eigenlijk wilt. De invuloefeningen zetten je aan het denken. Ginny Ramkisoen heeft een prettige schrijfwijze met humor en beschikt duidelijk over een berg aan ervaring. Ze informeert niet alleen, maar inspireert ook zeer zeker. Met leuke voorbeelden, praktische handvatten en inspirerende invuloefeningen en interviews, is Ginny werkt een fijn boek om op zoek te gaan naar jouw toekomstige droombaan!

Recensie: Ginny Werkt – Ginny Ramkisoen

Ginny werkt

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Ginny Ramkisoen laat zien hoe iedereen zijn of haar droombaan kan vinden.

  Hoe vind je jouw droombaan, oftewel de baan die precies past bij wie jij bent en wat jij wilt? Ginny Ramkisoen gaat je daarbij helpen. Ze is de oprichter van Vacature Via Ginny, hét online platform voor werkzoekenden in de creatieve branche, en heeft dus veel ervaring – ook persoonlijk, want haar eigen carrière kende ook de nodige ups en downs. In Ginny werkt kom je er aan de hand van drie vragen achter wat je nu eigenlijk wilt. Het wordt tijd voor een baan die echt bij jou past en niet een baan die jouw omgeving of de maatschappij voor je heeft bedacht.

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen